Penalul Dragnea şi ai lui ceilalţi penali, despre proteste

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

România anului 2017. Peste 28.000 de oameni, doar în Bucureşti, ies în stradă să protesteze. Două televiziuni, Antena 3 şi România TV, cataloghează protestele drept o lovitură de stat, „a doua mineriadă”, şi insinuează că până şi câinii au primit bani pentru a ieşi în stradă. Totul pe fundalul conspiraţiei Colectiv via Bamboo.

La câteva minute distanţă, condamnatul la închisoare Liviu Dragnea publică, pe Facebook, un comunicat marca Iliescu underscore 1990, în care insinuează, printre altele, că protestele din întreaga ţară sunt antidemocratice: „o manifestaţie neautorizată, împotriva guvernului României, împotriva ordinii constituţionale şi împotriva votului popular din 11 decembrie, sabotând legalitatea care stă la baza statului de drept.” Un singur lucru a omis să menţioneze penalul Liviu Dragnea: dacă va retrage cele două ordonanţe de urgenţă.

O mică recapitulare:

  • Dan Voiculescu, proprietarul Antena 3, ar putea beneficia direct de cele două ordonanţe de urgenţă, la fel şi Liviu Dragnea, ambii condamnaţi la puşcărie având peste 60 de ani; pe de altă parte, Sebastian Ghiţă, proprietarul România TV, este un fugar, fiind dat în urmărire generală. Şi se întâmplă ca fix unul dintre penalii de mai sus să conducă un partid politic care a câştigat alegerile, pe când ceilalţi doi deţin televiziunile menţionate mai sus.
  • Protestul din Bucureşti a continuat mult timp după plecarea preşedintelui Klaus Iohannis. A venit, a transmis un mesaj scurt, pe care de altfel îl putea transmite şi altfel decât din mijlocul protestatarilor, şi a plecat.
  • Oamenii au protestat paşnic. Nu a existat niciun incident, aşa cum afişa burtiera România TV, niciun jandarm nu a fost bruscat de protestatari. Iar jandarmii nu au fost retraşi din faţa sediului PSD aşa cum penalul Dragnea „a cerut”.
Tinerii şi studenţii, părinţii cu ai lor copii sau chiar şi bătrânii nu au fost sunaţi de Soroş din Bora Bora pentru a li se promite 100 de lei să iasă-n stradă. Nu au dat foc clubului Colectiv sau Bamboo, aşa cum au insinuat cele două televiziuni, şi nici nu au fost aduşi cu autocarele pentru a a participa la aşa-zisa lovitură de stat. 

Dacă aţi participat duminică seară la protestul din Bucureşti, ştiţi că sunt false atât informaţiile prezentate de Antena 3 şi România TV, cât şi declaraţia penalului Dragnea potrivit căreia protestul ar avea la bază o lovitură de stat. Conspiraţii, sorosişti, iohannişti, oameni şi câini plătiţi să iasă-n stradă, jandarmi bruscaţi şi lovitură de stat. Dar, din păcate, sunt oameni care se lasă manipulaţi de televiziunile josnice deţinute de doi dintre cei trei penali. Tot din păcate, aceste două televiziuni nu sunt sancţionate corespunzător de instituţia abilitată, CNA.

Antena 3 şi România TV nu sunt instituţii de presă, şi nici nu se aliniază interesului public. Sunt două maşinării de propagandă ale PSD-ului, instrumente de manipulare, deţinute de doi penali, care recurg la mijloace dezgustătoare pentru a-şi dezinforma publicul. Totul în tandem cu un alt penal, Liviu Dragnea. Tinerii şi studenţii, părinţii cu ai lor copii sau chiar şi bătrânii nu au fost sunaţi de Soroş din Bora Bora pentru a li se promite 100 de lei să iasă-n stradă. Nu au dat foc clubului Colectiv sau Bamboo aşa cum au insinuat cele două televiziuni, şi nici nu au fost aduşi cu autocarele pentru a a participa la aşa-zisa lovitură de stat. Nu mai vorbim de o luptă politică de mult, ci se încearcă, prin intermediul Antena 3 şi România TV, criminalizarea unei părţi mari a populaţiei pentru a manipula cealaltă parte.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite