Nu mai defăimaţi ţara!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de parlamentari de la PSD, PC şi UNPR au depus la Senat un proiect de lege care ar urma să pedepsească actele de defăimare a ţării şi a naţiunii cu o pedeapsă de până la trei ani de închisoare.

Conform Constituţiei României, Art. 30 (7): Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii”. Momentan, aceste manifestări se pedepsesc cu amenzi contravenţionale, pentru că în practică astfel de acte sunt foarte greu de delimitat de dreptul la libertatea de exprimare (garantat de acelaşi articol al Constituţiei). Dacă propunerea va trece de forurile legislative, Curtea Constituţională va determina în cele din urmă constituţionalitatea unei astfel de propuneri de modificare a legii actuale.

Mi se pare interesant momentul pe care şi l-au ales aceşti distinşi aleşi pentru a scoate de la sertar o astfel de propunere, decât initiativa în sine. Au trecut doar câteva săptămâni de când Legea lui Dragnea n-a trecut de Parlament. Mai degrabă asistăm la deturnarea atenţiei publice spre o non-problemă similară.

Momentan, agenda publică ar trebui să fie îndreptată spre lupta împotriva corupţiei. Din ce în ce mai mulţi parlamentari sunt suspectaţi de fapte de corupţie sau chiar anchetaţi. Faptul că în aceste condiţii unii dintre colegii lor de breaslă încearcă să apeleze la patriotismul românilor, mi se pare mai degrabă o încercare disperată de a se salva în al doisprezecela ceas de la o probabilă arestare, decât o iubire de ţară. Ţară pe care majoritatea aleşilor au defăimat-o în ultimii 26 de ani.

La vară sunt alegeri. Aveţi grijă pe numele cui puneţi ştampila. Nu mai defăimaţi ţara!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite