Murdarele jocuri ale d-lui Tudorel Toader

Publicat:
Ultima actualizare:

E adevărat. Dl. Ion Cristoiu are dreptate. D-lui prof.univ.dr. Tudorel Toader, rector suspendat al Universităţii ieşene „Alexandru Ioan Cuza“, membru al Comisiei de la Veneţia, dar şi notar public şi posesor al unui Cabinet de avocatură, îi plac puterea şi vedetismul. Tot la fel de mult cum îi plac banii.

Noul Napoleon şi-a dedicat o viaţă îndeplinirii acestor scopuri, punându-şi pentru aceasta între paranteze tot ceea ce poate însemna demnitate şi onoare.

A ajuns prin negocieri şi promisiuni deşarte rector al celei mai vechi Universităţi din ţară, a transformat-o în feudă proprie, însă, pe neaşteptate, în februarie 2017, a primit propunerea de a deveni ministru al Justiţiei în guvernarea PSD-ALDE. S-a suspendat la repezeală din funcţia de rector, a numit o ordonatoare de credit evident fără coloană vertebrală care îi îndeplineşte ordinele fără să crâcnească şi îi pune la dispoziţie biroul de rector ori de câte ori dl. Toader, aflat acasă la Iaşi, este invitat să vorbească la mizeria publică numită Antena 3, şi a acceptat propunerea. Din februarie 2017 încoace, dl. Tudorel Toader s-a dat puternic în relaţia cu presa, cu instituţiile subordonate, s-a dat foarte adesea şi în spectacole de cea mai proastă calitate, dar s-a făcut de fiecare dată preş în relaţia cu Liviu Nicolae Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu.

Cariera lui de ministru a ajuns acum la capăt de drum. Puţin contează dacă dl. Tudorel Toader va fi demis în cursul zilelor viitoare sau de abia după alegerile europarlamentare. Dl. Toader ştie că se află pe lista neagră şi acum o face pe viteazul. Nu pretextează motive de sănătate, nu spune că vrea să îşi desăvârşească opera ştiinţifică, nu inventează cine ştie ce cauze pentru a pleca de la minister înainte de a fi dat afară aşa cum este aruncată o cârpă de lustruit pantofii devenită inutilizabilă, ci- ce să vezi?- # rezistă. Polemizează în cel mai jalnic, mai infantil chip pe contul său de Facebook cu preşedintele PSD, dl. Liviu Nicolae Dragnea. Postează replici cu termene şi cu răspunderi limitate. Bref, nu demisionează aşa cum ar face-o orice om demn având în vedere la câte umilinţe îl supune fostul student repetent al Politehnicii bucureştene, cocoţat în vârful social-democraţiei româneşti, o social-democraţie pe care Europa nu o mai recunoaşte, fiindcă se gândeşte că, rămânând pe mai departe în funcţie, mai poate pune la bancă încă un salariu-două. Arghirofilia fiind o componentă cunoscută a caracterului d-lui Toader.

Ministrul Justiţiei se dedă unui joc dublu, mimează acum rezistenţa la solicitările imperative ale lui Dragnea, Nicolicea, Codrin Ştefănescu, Şerban Nicolae şi ale altor duri de joasă speţă din PSD. Speră că astfel îşi va putea îmbunătăţi imaginea murdară, insalubră, jalnică, totul din perspectiva iminentei întoarceri la Iaşi. Loc unde se pare că nu va fi primit tocmai cu pâine şi sare.

Articolul devastator, adevărat la virgulă, al d-lui prof.univ.dr. Eugen Munteanu, publicat în urmă cu vreo zece zile iniţial în Ziarul de Iaşi şi preluat mai apoi de aproape întreaga presă românească, este revelator pentru o întreagă stare de spirit. Pentru ceea ce gândesc mulţi şi adevăraţi intelectuali şi universitari ieşeni care nu vâslesc şi nici nu vor să vâslească în aceeaşi barcă cu dl. Toader.

E adevărat, dl. Toader, dovedindu-şi încă o dată carenţele caracteriale, şi-a consolidat juridic mişeleşte poziţia în fruntea Universităţii ieşene toamna trecută, cu complicitatea paukeriţei Rovana Plumb care, în timpul interimatului ei la Educaţie, a respins cu dedicaţie modificările la Carta universitară. Numai că dl. Tudorel Toader nu este agreat, dimpotrivă, nici de studenţii Universităţii ieşene, îndeosebi de cei de la Facultatea de Drept la care prestează în calitate de profesor. Iar studenţii sunt rebeli, cum ar spune complet depăşita de situaţia din învăţământul românesc doamnă Ecaterina Andronescu, şi spre nemulţumirea unui argat al d-lui Ion Cristoiu (a se vedea jalnicul articol al unui ins pe nume Traian Horea, publicat duminică pe cristoiublog) au atitudini. Nu sunt manipulabili, nu le e frică. Sunt liberi. Încă. Şi i-ar putea cere plecarea din Universitate d-lui Tudorel Toader.

Ceea ce face în aceste zile dl. Toader nu este decât o încercare de manipulare. O operaţiune de salvare Descalificante. Nu doar pentru calitatea lui de profesor, ci şi pentru aceea de om.

S-o fi suspendat şi din această calitate dl. Tudorel Toader?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite