Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, partener oficial Aducem Basarabia Acasă!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
inviere mitropolie

Mitropolia Moldovei şi a Bucovinei este partener oficial al Campaniei Aducem Basarabia Acasă. Aceasta a decis să se implice în strângerea de semnături, luând astfel act de dorinţa poporului român de a trăi într-un singur stat românesc.

Biserica ortodoxă română nu se dezice de rolul istoric pe care l-a avut şi îl are în formarea, consolidarea şi protejarea statului român, a neamului românesc, şi a luat decizia, prin intermediul Mitropoliei Moldovei şi a Bucovinei, să se alăture oficial campaniei Aducem Basarabia Acasă.

Dacă acest lucru a fost făcut până acum individual, la nivel de parohie, sprijinul a devenit unul oficial.

Biserica ortodoxă română a decis asocierea la acest proiect major care doreşte să facă din românii basarabeni o prioritate a statului român.

Peste 80 000 de români au semnat până în acest moment un proiect de Lege ce are drept scop repunerea în drepturi a românilor basarabeni şi înfiinţarea unui departament în subordinea primului ministru care să se ocupe de pregătirea unificării dintre cele două state româneşti. 

Un astfel de concept a existat în Germania federală înainte de unificare şi există acum în China şi în Coreea de Sud.

Este pentru prima oară în istoria statului român când societatea civilă duce în parlament o lege prin acest procedeu denumit Iniţiativă cetăţenească. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite