Măreaţa Britanie, Primele zile

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prima lună din Anglia am petrecut-o în Northampton. Un orăşel puţin mai mic decât Clujul, dar mult mai multicultural, aflat în centrul Regatului. Fiind la început de drum, am stat în „cartierul imigranţilor", adică la 5 minute pe jos de centrul urbei (cel mai poluat şi zgomotos loc).

Într-un apartament de 5 camere stăteam în total 8 persoane. Un cuplu de ardeleni; un oltean cu mine-n cameră (despre el vă povestesc altădată); un lituanian singuratic pe care-l vedeam doar când îşi făcea de mâncare; un cuplu de lituanieni; şi-o babă care abia vorbea engleză. 

Cuplul de lituanieni nu înghiţea nicicum ceilalţi locatari, aşa că ne tot făceau mici surprize. Ba se uitau la noi cum făceam de mâncare; ba dispărea ceva prin casă; ba se apucau şi ei de făcut mâncare în singura bucătărie, la 5 minute după ce ne apucam noi.

Într-o seară ajung acasă după 8 ore de muncă, obosit. Deschid uşa şi mă loveşte o semi-beznă. Era întuneric în toată casa, mai puţin în bucătărie şi camera cuplului pus pe şotii. M-am dus până-n camera mea. Mi-am întrebat colegul de cameră cine a umblat la tabloul de siguranţă? 
Am crezut că s-a luat curentul!" M-am schimbat pe întuneric şi m-am dus în bucătărie, să văd care-i problema. 

În bucătărie baba sezând într-un colţ. Era tare supărată că nu este curent în casă. Mi-a explicat timp, mai mult dând din mâini, care-i problema ei. M-am dus la intrare să verific panoul. Într-adevăr, toate siguranţele erau dezactivate, mai puţin camera cuplului şi bucătăria. După ce-am apăsat pe 3 butoane, s-a făcut brusc lumină-n casă! 

Femeii nu-i venea să creadă. Mi-a mulţumit şi-a zis că-mi cumpără ceva, pentru că you fix light!" Am zis că nu-i necesar, doar s-a jucat cineva la tabloul de siguranţă. Peste 2 zile ajung acasă la aceaşi oră. Pe masa din bucătărie o ciocolată şi două prăjituri. Femeia mă aştepta cu zâmbetul pe buze. This for you for fixing light!" Nu, chiar serios, nu-i cazul. No! No! You fix light, you take this!" 

În acel moment m-am simţit ca Iisus. Nu, nu venerat... neînţeles.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite