Încotro merge piaţa de energie electrică?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incotro merge piata de energie

Deschiderea pieţei de energie electrică, un fenomen natural, consecinţă a alinierii României la prevederile legislaţiei europene, determină o serie de schimbări în domeniu.

Serviciul universal este una dintre responsabilitatile cele mai importante ale furnizorilor de ultima optiune si de modul in care ne achitam de aceasta depinde factura a peste 1,3 milioane de clienti in zona deservita de catre Grupul CEZ in Romania.

In portofoliul celor carora le vindem energie in cadrul serviciului universal sunt clientii casnici si clientii non casnici, a caror cifra de afaceri este mai mica de 10 milioane de euro pe an, care au un numar mai mic de 50 de angajati si care nu au solicitat cumpararea energiei electrice in regim de eligibilitate.

Pentru cei interesati, clientii pot renunta la contractele de furnizare a energiei electrice in regim  reglementat de catre Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (serviciul universal) pentru a intra intr-o negociere directa cu orice furnizor de energie electrica, uzand astfel de eligibilitate.

Incepand cu aprilie 2015, pentru asigurarea serviciului universal, OPCOM a organizat o noua platforma de tranzactionare avand drept scop asigurarea unui pret rezonabil si apropiat ca valoare pentru toti clientii din acest segment, indiferent de zona de distributie in care sunt racordati la retea.

In conditiile in care preturile de tranzactionare a energiei electrice au crescut in ultimele luni, este foarte interesant de vazut ce se va intampla pe aceasta noua platforma si cum va influenta ea tendinta de evolutie a preturilor in piata de energie electrica, in general. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite