Ce trebuie să ştiu când semnez contractul de furnizare a energiei electrice

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu aproximativ o lună Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a emis şi aprobat contractul cadru pentru furnizarea energiei electrice către clienţii casnici şi non-casnici care beneficiază de serviciul universal.

Acesta este un bun prilej pentru actualizarea contractelor existente, atât din punct de vedere al noii legislaţii, cât şi al datelor contractuale aferente clienţilor. Dincolo de a fi o obligaţie legală, actualizarea datelor aduce multiple beneficii clienţilor – informaţii personalizate, oferte avantajoase, poate chiar o interacţiune mai eficientă cu furnizorul sunt doar câteva dintre acestea.

Acţiunea de reînnoire a contractelor urmează să se deruleze pe parcursul a circa doi ani şi pentru clienţii CEZ aceasta constă în distribuirea contractelor precompletate cu datele existente în sistemul informatic, revizuirea datelor de către client astfel încât acestea să fie actualizate şi returnarea contractelor semnate.

CEZ Vânzare va anunţa în timp util cum vor fi distribuite contractele pentru a evita ca persoane străine de proces să contacteze clienţii în numele nostru să îi determine să semneze documente care nu au legatură cu acţiunea de recontractare.

Am auzit deja de practici piramidale, care implică persoane din toate sferele de activitate şi care pun clienţii în situaţia de a-şi rezilia contractele în vigoare, informaţiile corecte şi complete, atât de necesare în astfel de cazuri, fiind omise sau chiar denaturate.

Schimbarea furnizorului este un drept al tuturor clienţilor, iar informarea corectă asupra avantajelor şi dezavantajelor ce decurg din această schimbare este o obligaţie a tuturor furnizorilor.

Chiar daca trăim vremuri în care timpul ne este potrivinic, ar trebui să ne rezervăm câteva momente pentru a citi cu atenţie prevederile unui contract înainte de semnare, în special cele referitoare la drepturile şi obligaţiile părţilor.

Un lucru bine făcut de la început ne ajută să evităm probleme care apoi se rezolvă mai greu!   

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite