Hai să aducem primăvara mai repede în casele noastre!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
primavara 10

Chiar dacă pare a fi mai capricioasă în acest an, primăvara îşi va intra până la urmă în drepturi. Şi atunci ne vom putea bucura pe deplin atât de spaţiile interioare, cât şi de cele exterioare căminului nostru. Dar până când soarele va străluci pe cer şi vom scăpa de ameninţarea codurilor galbene, ne putem însenina zilele decorând casa în spiritul noului anotimp.

Putem face o mulţime de lucruri pentru a ne bucura de primăvară chiar şi atunci când afară toarnă cu găleata.

#1 Cumpăraţi flori naturale. Aranjamentele florale sau ghivecele cu tot soiul de plante naturale vor înfrumuseţa pe loc orice încăpere şi, mai ales, o vor parfuma. Va fi extrem de plăcut să veniţi acasă şi să vă îmbie încă de la intrare un miros proaspăt de zambile sau lăcrămioare. Eu prefer plantele în ghiveci, pentru că trăiesc mai mult şi devin şi ele parte din ambientul căminului nostru.

primavara 1
primavara 2

#2 Creaţi-vă o grădină în miniatură. Pe lângă florile colorate şi frumos mirositoare din ghivece, puteţi planta în jardiniere diferite soiuri de plante aromatice. Vor da un gust grozav mâncărurilor dumneavoastră. Pe lângă asta, numărul mare de plante verzi din casă creşte cantitatea de oxigen şi ne ajută să respirăm mai bine.

primavara 3

#3 Jucaţi-vă cu culorile. Pastelate sau extrem de vii, ele ajută la crearea unui ambient dinamic. Destul am ”hibernat” peste iarnă! A venit vremea să ne înconjurăm de lucruri care ne aduc un plus de energie şi ne scot  din amorţeală.

image

#4 Folosiţi ţesături uşoare şi imprimeuri florale pentru a vă decora casa. Gata, luaţi blănurile de pe scaune, fotolii şi canapele, daţi jos draperiile groase ce opreau vântul de pe sub gemuri să intre în casă şi începeţi să împrăştiaţi culoare prin casă. Imprimeurile cu modele florale merg perfect atât la ferestre, cât şi la husele decorative. Iar pastelurile ponderează un pic din nebunia frumoasă a culorilor vii.

primavara 5
primavara 6

#5 Niciodată nu sunt mai potrivite ca primăvara decoraţiunile organice. Coşurile din nuiele împletite sau mobilierul din ratan sunt reprezentative pentru acest sezon. Aşa că de ce să nu profităm de ele!

image
image

Mai multe sfaturi de amenajare, indiferent de sezon, de tipul încăperii sau de mărimea casei, găsiţi AICI

// Sursă foto: Pinterest

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite