Guvernul faliment: Orban mă obligă să închid firma. Nu am să o fac

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
coronavirus

Ludovic Orban a spus răspicat şi clar că e mai bine să îmi închid eu firma, ca să mai aibă el o lună în care să plătească pensiile speciale mafioţilor ce au devalizat România.

În cadrul briefingului de presă susţinut aseară, unul dintre ziarişti a avut tupeul fantastic să îl întrebe pe Ludovic Orban dacă va lua măsuri de susţinere a companiilor care au ales să nu îşi dea angajaţii afară.

S-a cerut un lucru simplu: ca în perioada de stare de urgenţă să fie suspendate obligaţiile aferente salariaţilor... Mai pe scurt: să scoatem taxele pe salarii.

În mod surprinzător şi cu un tupeu fantastic, Ludovic Orban a declarat că sunt pensii de plătit şi companiile care nu dau afară angajaţii trebuie să fie mulse până rămân fără uger, ca să aibă el bani să plătească pensiile speciale.

Pe de altă parte, dacă vei întrerupe activitatea şi vei suspenda activitatea angajaţilor, vei avea parte de o mare surpriză: vei primi 75% din bani de la stat ca să îi poţi plăti pe angajaţi. Ce spune acest lucru? Că actualul guvern al României preferă ca firmele să îşi închidă activitatea, să îşi dea oamenii afară, decât să îi ţină la muncă, să producă valoare adăugată.

Sigur că viaţa economică s-a prăbuşit.

Ca şi mine sunt zeci de mii de antreprenori români care preferă să lucreze pe timp de criză şi să nu dea afară angajaţii. Însă ce face statul român? Îmi cere să îi dau afară căci altfel nu vrea să ne ajute. 

Nu am să o fac. Am decis să suspendăm activitatea numai după ce statul român mafiot se prăbuşeşte.

Toţi aceşti mafioţi trebuie traşi la răspundere deoarece din ianuarie Organizaţia Mondială a Sănătăţii i-a informat asupra gradului ridicat de infectare şi a pericolului iminent reprezentat de noul coronavirus. Ce au făcut? Absolut nimic.

Domnule Orban, ştiu că în viaţa dumneavoastră nu aţi produs valoare adăugată în mediul privat (nu ştiu dacă aţi produs vreo valoare adăugată). Dar dacă aţi ales să căpuşaţi puţinele firme care au mai rămas, în o lună nu o să mai aveţi bani deloc pentru pensiile dumneavoastră speciale.

Ştim că vă folosiţi de starea de urgenţă ca să încheiaţi contracte onoroase din care mafia să se înfrupte. Cum este posibil să cumpăraţi măşti cu 32 de lei, când în farmaciile din România costă doar 6 lei (înainte costau 0,3 lei)? Ne luaţi de proşti şi vă folosiţi de aceste timpuri ca să îmbogăţiţi ciocoii de lângă partidele politice. Vă aduc eu din Ilfov la 6 lei...

Cumpăraţi dezinfectant cu 200 de lei litrul când sunt încă companii care livrează cu maxim 20 de lei?

Poate ne povestiţi şi de morţii şi infectaţii de la Suceava unde şef de plantaţie era prietenul şi colegul dumneavoastră de partid, Gheorghe Flutur? S-a îmbolnăvit subit ca să nu îl mai tragă nimeni la răspundere? La el erau banii pentru halate şi pentru măşti, dar a preferat ca personalul medical din Suceava să fie trimis pe front fără de echipament.

Măsurile luate de guvernul actual sunt în fapt recomandările OMS şi nu vă aparţin.

Noroc că alţii mai sus veghează asupra noastră, dar voi faceţi ce ştiţi mai bine: în spatele situaţiei de criză să cumpăraţi măşti cu 32 de lei, în loc să le comandaţi de la companiile de textile din România şi care pot produce milioane de produse de acest fel într-o singură săptămână. Sigur, de acolo nu aţi putea rupe ceva bani, căci s-ar face totul pe bune.

Ştiţi de ce închideţi România? Pentru că în 30 de ani aţi distrus sistemul medical şi vă este frică de ce ar putea să urmeze şi de faptul că oamenii vor ieşi în stradă pentru morţii ce vor veni.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite