FOTOREPORTAJ Emoţiile clasei întâia, cu veşnicile manuale jerpelite

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiecare an şcolar începe cu o schimbare şi fără manuale. Aşa se întâmplă şi cu anul şcolar 2015-2016, pe care peste 3 milioane de elevi l-au început.

Vacanţă de iarnă, pe care cei mici deja o aşteaptă, este mai lungă cu o săptămâna, iar vacanţă de vară începe cu o săptămâna mai târziu.

La şcoala Nr. 79 din Bucureşti, 200 de elevi au început clasa pregătitoare, cu emoţii care i-au făcut să se piardă de părinţi, bunici şi cadre didactice. Cei mari au fost nerăbdători să se întâlnească cu prietenii, mai degrabă decât să înceapă şcoală.

 

image
image

FOTOGRAFII de Alexandra Pandrea

Cei din clasele a III-a au fost dezamăgiţi de manualele vechi şi rupte şi curioşi să răsfoiască manualul de „Educaţie financiară. Banii pe înţelesul copiilor”, o materie ce îi va învăţa ce este un cont sau un card.

Printre momentele de linişte ale învăţătorilor, cei mici îşi arătau pe sub bănci noile huse de telefoane, pe care începând din acest an le vor lăsa într-o cutie ce îi aşteaptă la intrarea în clasă. Copiii vor avea voie să folosească telefonul mobil doar în cazuri de urgenţă.

A început numărătoarea inversă: 174 de zile de cursuri îi aşteaptă pe toţi elevii din România până la vacanţă mare.

Opinii

Mai multe de la Alexandra Pandrea


Ultimele știri
Cele mai citite