Formare profesională pentru vârsta a doua. Programul executiv care te învaţă să „pescuieşti’’

0
0
London School of Economics - sala de curs  EGMiM
London School of Economics - sala de curs  EGMiM

Renumita London School of Economics (LSE) a lansat recent un program executiv care, spre deosebire de programele de MBA şi executive MBA, se bazează în întregime pe teorie. Programul intitulat Executive Global Master în Mnagement (EGMiM) se adresează unei grupe de varstă mai înaintată decât programele de MBA.

În ultimii ani, programele de masterat au devenit populare in Europa, fapt demonstrat de rapoartele GMAC (Graduate Managemetn Admission Council)  care arată o creştere a numărului celor care au susţinut testul GMAT (Graduate Management Admission Test) pentru a aplica la cursuri de Master în Management (MiM).

În timp ce un Master în Management este mai ieftin decat un MBA, aceste programe se adresează unei grupe de vârstă care de obicei nu trece de 25 de ani.  Programul creat de London School of Economics (LSE) se adresează unui segment de varstă de peste 40 de ani şi nu necesită o experienţă vastă în domeniul profesional.

LSE porneşte de la premisa că există o lipsă acută de manageri care să poată nu doar să ia decizii inteligente dar şi să aibă cunoştinţele şi abilitatea de a pune deciziile lor sub semnul întrebării.

Desfăşurat pe durata a 17 luni programul  urmează structura modulară a unui MBA. Cursurile sunt predate în weekend astfel încât participanţii pot să lucreze full time şi să înveţe simultan. Deşi un program obişnuit de MBA oferă sfaturi practice şi dezvoltă aptitudini manageriale (prin proiecte de grup si colaborări cu companii internaţionale), studenţii nu învaţă cu adevărat cum să gândească singuri, cum să işi dezvolte propriile stiluri manageriale şi deşi înteleg teoriile manageriale, nu înţeleg cu adevărat cum au fost gândite şi în ce circumstanţe au luat ele naştere. Programul EGMiM remediază aceast lucru şi işi învaţâ studenţii cum să înveţe arta managementului.

Programul include două excursii, una în Singapore şi una în Istambul.  Pe durata vizitei în Singapore studenţii învaţă strategii de marketing şi analizează de ce sistemul economic al acestui oraş-stat este unul dintre cele mai bune din Asia.  Excursia din Istambul este centrată pe investiţii străine directe (ISD) şi familiarizează participanţii cu economiile emergente MINT (Mexic, Indonezia, Nigeria si Turcia).

Becky Coggins, manager al programului,  explică:  „ Recomand acest program angajaţilor -  şi nu numai - , care doresc  să îşi îmbunătaţească abilitaţile manageriale fără să trebuiască să facă o pauză în carieră pentru a se intoarce în sistemul de învăţământ. Curicula globală oferă o perspectivă internaţională aşadar  studenţii beneficiază de pregătirea  necesară pentru a lucra în arena interanţională sau înafara ţării de reşedinţă, dacă doresc.’’

Dr. Connson Locke adaugă: „ Dă-i unui om peşte şi îl hrăneşti pentru o zi. Învaţă-l cum să pescuiască şi îl hrăneşti pentru o viaţă. Noi ne învăţăm studenţii cum să pescuiască.’’

Cerinţe pentru admitere:

  • Aplicanţii trebuie să aibă o diplomă de licenţă, indiferent de domeniu, de de la o facultate acreditată, cu media 9 sau peste. Pentru cei cu calificări în Marea Britanie, cerinţa este de 2:1 sau un GPS (grapde point average) de 3.5 sau peste
  • Dacă engleza nu este limba nativa, sau limba de predare pe durata studiilor licenţiale, aplicanţii necesită un certificat de linba engleză (IELTS sau TOEFL)
  • Un minim de trei ani de muncă full time
  • Ca parte din proces, aplicanţii trebuie să trimită doua recomandări, un CV si un eseu motivaţional explicănd de ce doresc să  faca parte din acest program.
  • Costul programului este de £54,000
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite