Filmul de scurt metraj "True Skin", conceput şi regizat de românul Stephan Zlotescu, a fost preluat de Warner Bros

0
0
Stephan Zlotescu în "True Skin"
Stephan Zlotescu în "True Skin"

Un vis devenit realitate: românul a reuşit să capteze atenţia studioului Warner Bros cu filmul de scurt metraj realizat recent. Studioul a achiziţionat drepturile în urma unui "război" al licitaţiilor cu Paramount, Lionsgate, Fox şi Universal.

Stephan Zlotescu este un tânăr specialist român în VFX (aşa numitele "visual effects", efecte speciale) care locuieşte în SUA în Los Angeles şi care şi-a împlinit unul din visele pe care le avea: aceea de a atrage atenţia marilor studiouri cu privire la munca lui. 

  

 "True Skin" este povestea unei lumi în care totul şi toţi sunt de vânzare, în care oamenii "naturali" (fără implanturi) sunt priviţi ca nişte paria ai societăţii, o lume în care fiecare încearcă să alerge după implanturi care să-i facă să arate mai bine, să fie mai sănătoşi, mai sexy. 

 Este şi povestea personajului principal care doreşte să-şi augmenteze corpul dar nu o poate face în SUA ci pe piaţa neagră din Bangkok, din cauza preţurilor. Acolo el este implantat cu un cip misterios care nu numai că-i transformă corpul într-un robot dar acel cip este căutat şi dorit de unele agenţii. Eroul este într-o cursă de a scăpa de urmăritori dar în acelaşi timp într-o cursă de a salva ce a mai rămas uman din el. 

  

 Dar acest film de scurt metraj nu e singurul proiect la care el a lucrat. A mai lucrat şi pentru videoclipurile soliştilor de muzică Lady Gaga, Kanye West, Beyonce, Coldplay şi alţii. 

  

 Stephan Zlotescu a venit în America când avea un an de zile (în 1979), împreună cu părinţii lui (tatăl arhitect, mama scenograf - a lucrat la Teatrul Naţional Bucureşti înainte de a veni în SUA). 

  

 Am vorbit personal cu el prin intermediul Facebook-ului şi i-am luat un mic interviu. 

Deşi venind aici în SUA la o vârstă aşa de fragedă, Stephan vorbeşte româneşte destul de bine (interviul s-a desfăşurat în engleză totuşi pentru că a fost mai confortabil pentru el iar mai jos e o traducere). 

Stephan, de ce ai ales să lucrezi în domeniul efectele speciale? 

 Am vrut intotdeauna să fiu regizor dar am simţit că filmul tradiţional are limite în ceea ce priveşte creativitatea ceea ce m-a împins înspre domeniul efectelor speciale computerizate care mi-a permis să creez lumile pe care le aveam în imaginaţie. 

  

  

 Pentru cine ai lucrat? 

 Am un studio la care sunt asociat numit "Optic Flavor" care are birouri în New York şi România. 

 Am avut clienţi, printre alţii, pe Lady Gaga, Kanye West, Busta Rhymes, Chris Brown, Beyonce, Lil Wayne, Mary J Blige, Coldplay şi alţii. 

Proiectul "True Skin" l-am facut sub marca N1ON.

  

 Cum ţi-a venit idea pentru "True Skin" şi ce a trebuit să faci ca să o aduci la realitate? 

 Sunt cărţi şi jocuri video care tratează subiectul "cyberpunk", dar nu am găsit ceva care să îl prezinte aşa cum simţeam că ar fi putut prezentat. 

 Cyberpunk-ul e vechi şi, în opinia mea, merită o altă şansa de a străluci pe marele ecran. 

 Am dorit de asemenea să scot Science Fiction-ul din monocromatismul în care zace de ceva vreme şi să-i dau mai multă culoare. Lumea e plină de culoare, de ce nu ar putea fi şi SF-ul? 

  

  

 Aducerea la viaţă a filmului a fost grea. 

 A început cu o călătorie de a mea în Bangkok (Tailanda) unde am fost fermecat de oraş. Mi-am sunat directorul de imagine şi am rescris scenariul pentru a-l adapta acestui oraş. 

 Am filmat pe strzile oraşului şi am încercat să minimizez prezenţa mea pe ecran arătând în schimb mai mult din lumea pe care am descoperit-o. A trebuit ca eu să interpretez rolul principal pentru că nu am avut îndeajuns bani pentru a angaja un actor profesionist şi a-l aduce în Bangkok. Nu a fost uşor să joc, eu nefiind actor de formaţie. 

  

 După ce am revenit în SUA am început să lucrez la efectele speciale pentru acest film, având ajutor de asemenea de la diferite contacte pe care le-am avut. 

  

Warner Bros a achiziţionat drepturile filmului şi îl va transforma într-un film de lung metraj, tu regizând. Cum te simţi? 

 Trebuie să spun că mă simţ în al nouălea cer! Oricine s-ar simţi dacă ar reuşi să atragă atenţia unui mare studio prin munca lui. 

 Warner Bros a adus în echipa de producţie pe producătorul seriei "Harry Potter" David Heyman şi sper că într-un timp rezonabil filmul să fie făcut şi vizionat în cinematografe. Dar nu se ştie niciodată, sistemul de la Hollywood e cunoscut pentru schimbările bruşte pe care le poate avea, multe proiecte fiind anulate după ce s-a început producţia. Nimic nu e sigur decât atunci când filmul e deja în cinematografe. 

  

  

 Ştiu că sună stereotip, dar ce sfaturi ai putea da celor care au vise şi care vor să le realizeze? 

 E acelaşi sfat vechi: dacă ai un vis nu lăsa pe alţii să-ţi spună ce poţi şi ce nu poţi face. Dacă crezi în el convinge lumea să creadă la fel. 

  

  

 Mai jos aveţi filmul "True Skin" (vocea fiind a lui Stephan, rolul principal la fel). 

Câteva imagini din film

Stephan_Zlotescu_True_Skin
Stephan_Zlotescu_True_Skin3
Stephan_Zlotescu_True_Skin1
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite