Fără decoraţii pentru cei care aduc atingere Constituţiei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Persoanele care poartă decoraţiile statul român ar putea avea măcar bunul simţ să-i respecte Constituţia!
Persoanele care poartă decoraţiile statul român ar putea avea măcar bunul simţ să-i respecte Constituţia!

Am depus la Parlament un proiect de lege care prevede retragerea decoraţiilor celor care aduc atingere unor prevederi esenţiale din Constituţie referitoare la fundamentele statului român: stat naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil (art. 1. alin.1), teritoriul României este inalienabil (art. 3, alin1), în România limba oficială este limba română (art. 13). Consider obligatoriu efortul celor decoraţi să respecte măcar atâta lucru!

Între timp, în mod paradoxal, Laszlo Tokes îmi dă dreptate. Iată afirmaţia lui: "Fapta de a promova în mai multe medii teza periculoasă a autonomiei pe criterii etnice i se poate imputa întregii organizaţii UDMR, deoarece programul acesteia conţine teza amintită. Pe acest temei, chiar şi Kelemen Hunor, Marko Bela sau Borbely Laszlo ar putea fi deposedaţi de distincţia pe care am primit-o şi eu”. Foarte oportună ”condamnarea” publică pe care Tokes a îndreaptă şi asupra altora, prins fiind cu mâţa în sac. Ca să nu mai fie discuţii şi pentru că în forma actuală legea este neclară în ceea ce priveşte retragerea decoraţiei, stipulând, în afara condamnării penale, doar condiţia unor ”fapte dezonorante care aduc prejudicii morale membrilor ordinului”, am adăugat un alineat la Legea nr. 29/2000 pentru a include o prevedere clară care să admită această posibilitate şi în cazul celor care aduc atingere Constituţiei (mai multe detalii AICI).

Îmi asum misiunea de a pune capăt pe cale legală şi fără drept de apel unei perioade ruşinoase şi nedemne de încurajare şi stimulare făţişă a celor care vor distrugerea României Unite.

În felul acesta, cineva precum Laszlo Tokes nu s-ar mai putea ascunde după avocat şi după chestiuni de procedură, tactica celor vinovaţi care încearcă să scape de sancţiuni. Chiar dacă Laszlo Tokes ar scăpa de această dată, ceea ce sper că nu se va întâmpla, o dată cu adoptarea propunerii mele legislative i se poate retrage decoraţia fără nicio ezitare. Acelaşi lucru e valabil şi pentru ceilalţi decoraţi care atacă prevederile constituţionale referitoare la unitatea şi indivizibilitatea statului român, la caracterul său naţional şi suveran, la caracterul inalienabil al teritorului României şi la prevederea că limba română e singura limbă oficială.

Extremiştii maghiari şi cei care atacă fundamentele statului român au profitat până în prezent de lacunele legislative care nu au avut în vedere o asemenea involuţie a respectării ordinii constituţionale a României. Legile trebuie adaptate aşadar pentru a răspunde acestor provocări noi şi pentru a pune capăt asaltului necontenit împotriva statului român. Propunerea mea legislativă nu este nici prima, dar nu va fi nici ultima de acest fel, pentru că există multe lacune care le permit inamicilor Constituţiei să acţioneze în dispreţul legii fundamentale. Retragerea decoraţiilor este doar un aspect simbolic, extrem de important pentru a păstra demnitatea şi respectul faţă de distincţiile statului român, dar există aspecte chiar mai importante care trebuie adresate. O voi face cu gândul la excesele extremiste care ne-au transformat în ultimii ani într-o ţară în care oricine putea să acţioneze cum voia împotriva României, fiind şi decorat pe deasupra, acordându-i-se funcţii importante şi reprezentare la nivel oficial, ca şi cum a fi duşmanul ţării este o atitudine care trebuie retribuită, onorată şi recompensată în toate felurile posibile. Îmi asum misiunea de a pune capăt pe cale legală şi fără drept de apel unei perioade ruşinoase şi nedemne de încurajare şi stimulare făţişă a celor care vor distrugerea României Unite.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite