Facem istorie: 100.000 de basarabeni îşi vizitează ţara. Pregătim Unirea TV

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Programul Cunoaşte-ţi ţara este în plină desfăşurare: 100 000 de români din Republica Moldova, din toate localităţile celui de al doilea stat românesc, vor veni timp de trei zile în ţara lor, România. În plină desfăşurare, programul se dovedeşte a fi un real succes, participanţii fiind extrem de încântaţi de ceea ce văd.

Proiectul face parte din campaniile desfăşurate de către Platforma Unionistă Acţiunea 2012 şi care au drept scop pregătirea marelui evenimentul din anul 2018: Reunirea Republicii Moldova cu România.

Sondajele oficiale arată în clar că numărul unioniştilor este mai mare în rândul celor care au vizitat România, în comparaţia cu procentul mai scăzut în cazul celor ce nu au avut această ocazie.

Până în acest an vizitarea României era doar un drept al celor cu bani din Republica Moldova. În acest sens Platforma Unionistă Acţiunea 2012 a depus un efort consistent pentru a putea organiza cea mai mare „invazie” de turişti ce s-a cunoscut vreodată în România. În fiecare zi autocare pline cu români din Republica Moldova trec vama.

În ţara asta există două Românii: una instituţională, care mai mult încurcă decât descurcă, condusă de indivizi ce îşi spun politicieni, şi alta a oamenilor, care cu sufletul şi buna credinţă îşi ajută semenii.

Acest lucru a fost posibil datorită numeroşilor voluntari implicaţi în proiect dar şi cu sprijinul nemijlocit al autorităţilor locale sau judeţene din România şi al Bisericii Ortodoxe Române. Oamenii de bună credinţă s-au adunat alături pentru a-i primi cu braţele deschide şi cu sufletul pe românii care pentru prima oară au avut ocazia să îşi cunoască ţara.

Tineri şi bătrâni, din toate satele Republicii Moldova, au ocazia să îşi vadă ţara, cei mai mulţi trecând graniţa pentru prima oară cu lacrimi în ochi şi încrederea că Unirea va veni.

În ţara asta există două Românii: una instituţională, care mai mult încurcă decât descurcă, condusă de indivizi ce îşi spun politicieni, şi alta a oamenilor, care cu sufletul şi buna credinţă îşi ajută semenii.

Două proiecte majore se desfăşoară în această vară. Primul este acesta, iar al doilea se referă la deschiderea unei televiziuni în Republica Moldova şi care va promova mesajul de Unire al României cu Republica Moldova.

Înfiinţarea televiziunii se realizează prin donaţiile ce vin de la persoane fizice din România, Republica Moldova şi din diaspora, unii venind cu bani, alţii asigurând prin voluntariat cele necesare, unii donând cele necesare.

Ajută şi tu acest proiect, extrem de necesar având în vedere că în 2017 şi 2018 se va duce campanie de informare cu privire la Referendumul Unionist din Republica Moldova şi în care românii basarabeni vor decide Unirea cu România.

Cu o dominaţie clară a zonei media TV din partea presei de limbă rusă, finanţată de la Moscova în mod direct sau prin tunurile financiare date moldovenilor, o televiziunea Unionistă devine o necesitate.

Intră pe www.Unirea.Tv şi află şi cum poţi tu ajuta aceast proiect.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite