Evadarea din plictiseală

0
0

Plictiseală mare în România. Scena politică e înţepenită. Iohannis şi PNL vor alegeri anticipate. Dar nu au niciun plan pentru viitorul ţării. PSD nici nu ştie ce vrea. Celelalte partide fac figuraţie.

Temele sunt aceleaşi, obosite până la greaţă: pensiile, salariile bugetarilor, gripa (ne vaccinăm sau nu ne vaccinăm?), indolenţa din spitale, accidentele pe şosele. Moderatorii TV şi analiştii macină în gol aceleaşi subiecte şi grimase. Nimic nou. Românii nu sunt conectaţi la actualitatea internaţională. 

România este o ţară remorcată, aşa cum a fost mereu în istoria sa. 

Indiferenţă, indolenţă, pasivitate, fofilare, suntem mici şi necăjiţi. Niciun proiect, nicio ambiţie, nicio viziune.

Avem nevoie de ceva care să ne trezească, să ne bage în priză, să ne pună sângele în mişcare, un şut în fund, măcar un ghiont. De exemplu, dacă într-o seară, când toată suflarea de pe Facebook este conectată şi când armata de pensionari îngroaşă audienţele televiziunilor de ştiri, să vină aşa, ca o boare, ca un trăsnet, un Breaking News devastator. În ordinea audienţei din sondaje, moderatorii televiziunilor de ştiri să sară de fund ca arşi şi să trezească naţiunea: „A evadat Liviu Dragnea din puşcărie!” Evadarea să fie confirmată de autorităţi: da, a evadat printr-un tunel, nu-i fake news! Televiziunile să filmeze tunelul prin care Dragnea s-a strecurat de-a buşilea. Până când organele competente vor primi ordinul ca să intre în acţiune pentru prinderea evadatului, să vină al doilea Breaking News remarcabil: Liviu Dragnea a ocupat Palatul Cotroceni, el şi comandoul său fidel l-au arestat pe Klaus Iohannis, lovitură de palat, lovitură de stat, pam-pam! România intră într-o nouă epocă, mult mai palpitantă, la luptă, fraţilor! Televiziunile să nu fie interzise, ca să transmită live TeleLovitura pentru popor. Să nu fie închise supermarketurile şi farmaciile. Adică, să se facă o înţelegere mutuală între puciştii lui Dragnea şi multinaţionalele care operează magazinele şi mall-urile, noi am dat lovitura de stat, voi daţi lovitura în vânzări, românii să dea năvală să-şi facă provizii. Comunitatea internaţională să urmărească hipnotizată lovitura lui Dragnea. Nu intrăm acum în amănunte despre ceea ce ar putea să se întâmple mai departe, Doamne, ocroteşte-i pe români de coronavirus! Dar tărăşenia să se încheie cu happy-end, mai tare decât un serial pe Netflix.

Un astfel de exemplu de descărcare de adrenalină naţională ar fi bine să se întâmple până-n Paşte, ca să nu afecteze concediile românilor din vară, pentru că trebuie utilizate voucherele de vacanţă, şi nici să dea peste cap calendarul sărbătorilor legale din a doua jumătate a anului. În România nu este de muncă, aşa că o astfel de ţăcăneală, zdruncinătură sau panaramă – luaţi-o cum vreţi! – ar fi benefică pentru popor. Hipsterii, corporatiştii, clasa de mijloc şi asistaţii sociali, cu toţii vor fi martori la un moment istoric, să aibă şi ei ce povesti nepoţilor.

Avem nevoie de ceva hard pentru ieşirea din lâncezeala naţională, pentru salvarea ţării. Să punem mâna pe lopeţi, să scormonim un tunel!

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite