Dragă Angela, iartă-mă! Sunt un prost!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doamna Merkel, Angela, dacă-mi permiţi să-ţi spun așa, sunt într-un moment de rătăcire.

E mijlocul nopţii, mă învârt turbat în jurul biroului meu de la Cotroceni. E prima oară când stau atât de mult la serviciu. Și e ultima mea noapte ca președinte. Angela, n-am fost un interimar! Am fost PLIN! Plin de mine! Ai simţit asta, draga mea?

Angela, iartă-mă, plâng! Sunt un prost! I-am crezut pe toţi, pe Ponta, pe Iliescu, pe Voiculescu. De când m-au cocoţat aici, pe scaunul ăsta, am visat doar la tine. Am vrut de multă vreme să îţi scriu, dar n-am avut curaj. Sunt timid. O fac acum, nu mai am ce pierde. Mă destăinui ca unei prietene, iubite... Știu că nu suntem, dar, cu minţile-mi tulburi, visez că e așa.

Angela, știi cum sunt bărbaţii, îi cunoști, îi învârţi pe degete pe toţi cei mari de la Bruxelles. Sunt turbat când îi văd roind acolo-n jurul tău. Pe Barroso... cât îl urăsc! Te vrea a lui! Iar tu, tu Angela, zâmbindu-le tuturor, luându-i de după umeri. Să iei tu, zeiţa mea, un marinar de după umeri? Sunt slab, draga mea! Iar acum, în toiul nopţii ăsteia fierbinţi, ţi-aș sta în genunchi ca să mă ierţi. Acum, aș vrea să fiu colonia ta! Știu că le-am spus tuturor că nu accept ordine de la nimeni, de la tine. Am fost laș, iubito! Dă-mi un ordin! Fă ce vrei cu mine!

Am crezut, ca orice bărbat, că te pot cuceri dacă mă dau viteaz. Dar, iubirea mea, eu nu sunt așa! Sunt un biet romantic, cu mintea încă în satele pe unde am vrut să fiu profesor. De istorie, Angela! Am visat s-ajung la București, să fiu mare. Pentru tine! Am crezut naiv că, dacă-ţi arăt unde-ţi e locul de femeie și zbier apăsat „Ich bin ein berliner", o să mă iubești. Am crezut că, dacă mă iau de gât cu toţi bărbaţii adevăraţi ai lumii, cu toată America lor, voi fi ca ei. Și pot fi ca ei, Angela mea! Tu crezi în mine, știi că ţi-am greșit pentru că am fost orbit de gelozie. Eu n-am dormit, Angela! Am visat la tine! Am visat că sunt cel mai bărbat dintre toţi, că voi învinge toată lumea, toată UE, NATO, ambasade și comisii și-ţi voi pune totul la picioare. Mă iubești, iubito?

Sunt tulburat, nu știu dacă sunt treaz sau dorm. Dacă mă iubești, Angela, dă-mi un semn! Orice vrei tu! Știu, am jurat în faţa lumii că, dacă marinarul se întoarce și-mi ia, din nou, locul, mă voi retrage. Dar, nu pot! Cum să pot, iubito, să te părăsesc? Mă știi, draga mea, sunt infantil. Tu ești dură, sau așa mi te arăţi.

Îndrepţi degetul dinspre vest spre est! Spre mine, draga mea! Și știu că e un semn, că mă iubești în secret. Ai vrut să-mi dai o lecţie, să mă pui la încercare. Nu, nu mă certa, iubito, că sunt ca Ponta! L-am apărat prostește-n faţa ta. Eu nu plagiez, nu fur ca el. Eu te iubesc ca mine! Draga mea, suntem făcuţi să fim împreună. Vezi asta în ochii mei? Sunt albaștri, ca ai tăi. Ich liebe dich, Angela!

Al tău forever, Crin!

Ramona Ursu este jurnalist "Adevărul"

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite