Domnule Mohammad: nu judecată, să iasă HoReCa să sudeze uşa guvernului, că doar de frică şi tupeu ştiu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mohammad Murad FOTO Călin Gavrilaş

Patronatele din turism au acuzat astăzi guvernul României că distruge industria turismului din România şi că va da în judecată guvernul ţării pentru subminarea economiei naţionale.

Domnule Mohammad, asta şi vor. Ei ştiu că vor mai pierde procese dar pe români acest lucru nu îi ajută deloc.

Peste tot în Europa s-au ridicat restricţiile, aveţi dreptate. Guvernul României prelungeşte starea existentă pentru a mai câştiga timp până la alegerile parlamentare şi locale şi, probabil, ca să mai făcă ceva destituiri şi numiri politice.

Dar nu asta este soluţia, şi, îmi cer scuze, ăştia vă iau de proşti. HORECA este un domeniu important al României. Nu s-a găsit acolo un curajos să meargă să blocheze accesul în guvernul României?

Eu vă înţeleg că sunteţi un diplomat, credeţi în respectarea legii, în dreptate. Dar dreptatea va veni peste luni, când deja nu va mai exista obiectul judecăţii. Dar va mai conta atunci pentru cei băgaţi în groapă?

Eu vă asigur că dacă blocau sectorul construcţiilor eu personal luam apartul de sudură şi blocam accesul în guvernul României. Şi nu m-aş fi dus singur ci toţi angajaţii lăsaţi pe drumuri şi toţi patronii falimentaţi.

Mai mult curaj, asta lipseşte domeniului în care lucraţi. Puţin tupeu nu a stricat niciodată nimănui. Pariem împreună că la un astfel de gest a doua zi se modificau normele. Dacă vă decideţi să faceţi acest lucru să ştiţi că aduc eu aparatul de sudură.

Domnule premier Ludovic Orban. Ştim că la bugetul statului, de unde fură partidele politice, acest domeniu nu prea se vede. Dar în spatele cifrelor se află drama a zeci de mii de patroni, cu rate la bănci, cu salariaţi, cu investiţii blocate. Nu vorbim acum de cifre, ci de oameni. 

Haideţi că s-a prins toată lumea că din criza sanitară s-a ajuns la marea miştocăreală.

Să ştiţi că şi în 1907, revoluţia ţăranilor a fost aparent înfrântă, însă solicitările au fost îndeplinite.

Şi nu instig prin acest articol la ură, la nesupunere, la nerespectarea legii, ci la dreptate pentru români. Toţi cei care sunt complici şi acoperă deciziile ilegale sunt la fel de responsabili.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite