Demagocraţia

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

În „Cavalerii“, Aristofan scria despre atributele demagogului – o voce stridentă şi oribilă, un spirit pervers, ticălos şi scandalagiu.

„Şi, oricum, ca neamţ, să vorbeşti de gazare trebuie să ai mult curaj“.  

Olguţa Vasilescu – lider PSD, mare admiratoare a domnului Adrian Năstase (august 24, 2018)

„Niciodată poporul nostru nu a atins o treaptă mai josnică, un nivel moral mai degradant decât acum, prin servilismul Guvernului Adrian Năstase, care neagă pagini de glorie din istoria neamului. În comparaţie cu un mit ca mareşalul Antonescu, cel care a luptat pentru ca România să se afle în graniţele ei fireşti, un minoritar cu palat la Cornu, cu turnuleţe, nu poate să se simtă decât frustrat că nimeni nu s-a gândit să-i ridice şi lui un monument“.

Olguţa Vasilescu – lider PRM, vorbind în Parlament despre eroul naţional Antonescu, cel care „a salvat mii de evrei“ (2002)

Aristotel scrie în „Politica“ despre instabilitatea democraţiei şi pericolul de a fi distrusă de demagogi. Demagogii sunt pentru el cei care, pe rând, agită şi promit miere şi lapte maselor.

„Ce ar trebui să facem? Să stăm cu mâinile în sân? Să stau cu mâinile în sân? Să-i lăsăm să-şi bată joc de ţara asta? Să tremurăm de frica lor? Să ne dăm la o parte şi să vină alţi tehnocraţi? Să nu mai creştem pensii şi salarii?“ 

Liviu Dragnea, cel mai puternic om politic din România şi, firesc, unul dintre oamenii cu cele mai bogate rude şi cu cei mai bogaţi prieteni din ţară. (9 iunie 2018, mitingul PSD-ALDE)

Platon descrie clar în „Republica“ demagogul – cel care, pentru a-şi atinge scopul de a-i exploata, întâi induce frică în oameni şi apoi se prezintă ca protectorul lor.

„Nu vă faceţi iluzii că unii sunteţi în afara mizei şi nu contaţi. Cu toţii contăm pentru ei. Putem deveni ţinte. Nu trebuie să vă faceţi iluzii că doar cei cu funcţii publice sunt ţinta acestor execuţii. Toţi puteţi deveni ţinte ale acestui sistem odios!“

„Curăţăm ţara de mizeria împrăştiată de aceşti şobolani! Noi luptăm pentru libertate şi democraţie. Ei, pentru a ascunde nelegiuirile, furturile şi abuzurile… România s-a trezit!“

Liviu Dragnea – cel vânat de patru asasini şi de „şasă cai frumoşi“.

Politica este despre putere şi interes, scria Pareto, domnul făcut celebru de doctoratul Olguţei. Pareto credea că elitele promit că le pasă de cei săraci şi vulnerabili şi fac tot ce pot să se îmbogăţească şi dădea ca exemplu teocraţia din Roma, care se potriveşte ca nuca în perete cu învăţămintele lui Iisus.

„Dreptul şi votul românilor este sfânt! Nu mai putem accepta ca altcineva cu «geacă roşie» participând la mitinguri ilegale să confişte votul românilor. Noi respectăm şi nu încălcăm legea. Această Piaţă a Victoriei trebuie să fie a tuturor românilor, nu mai trebuie să fie confiscată de oameni plătiţi şi interese contrare ţării noastre“. 

Gabriela Firea, primarul general al României. (9 iunie 2018, mitingul PSD-ALDE)

Preşedintele a primit cu peste 3.000.000 de voturi mai mult decât PSD. Gabriela Firea a fost plătită de Dan Voiculescu – probabil cel mai toxic turnător securist şi hoţ român. Este şi ea incredibil de bogată.

Dicţionarul Webster defineşte demagogul ca fiind „un lider politic care încearcă să câştige suport public minţind şi făcând promisiuni false“. Demagogul foloseşte argumente bazate pe emoţie şi nu pe logică.

„Acum câteva zile, băiatul meu mijlociu, Mihai, m-a întrebat de ce organizăm acest miting… Mihai dragă, facem acest miting pentru ca atunci când o să ajungi de vârsta noastră să poţi face mitinguri pentru libertate“.

„Securitatea atât de temută nu a murit, ci doar s-a transformat. Vrea să fie la fel de perfidă şi la putere. Nu mai are în spate tancurile sovietice, dar vrea să fie pas cu pas. Din 2008 până azi, mii de români au căzut nevinovaţi victime ale noii securităţi“.

„Mă angajez să lupt până când dreptatea, deminitatea şi libertatea vor învinge definitiv!“

Călin Popescu Tăriceanu (9 iunie 2018, mitingul PSD-ALDE)

Tăriceanu este al doilea cel mai important om în stat, fost prim-ministru, fiul unui colaborator al securităţii, şeful unui partid plin de foşti securişti (Meleşcanu este vicepreşedinte), unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, politician din 1990.

„Demagogul este cel care predică doctrine care ştie că nu sunt adevărate celor pe care îi ştie că sunt idioţi“ - H.L. Mencken

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite