Decoruri pentru Ziua Îndrăgostiţilor. Cum să ornezi casa pentru a-ţi surprinde persoana iubită

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

14 februarie este declarată în mod oficial Ziua Îndrăgostiţilor sau Valentine’s Day. În această zi, mai mult decât oricând, amorezi din toate colţurile lumii, îşi fac declaraţii de dragoste şi îşi arată sentimentele prin tot felul de gesturi şi cadouri tematice. Laitmotivul sărbătorii sunt inimile, Cupidonii, săgeţile, clopotele, păsările, iar culoarea emblemă este roşul.

La noi, Valentine’s Day are un echivalent local. Se numeşte Dragobete şi se celebrează pe 24 februarie, adică zece zile mai târziu. Aşa că românii au două zile oficiale în care îşi pot declara iubirea faţă de persoanele dragi. Dar înainte de a face acest lucru în public – pentru că acum se poartă căsătoriile de o zi sau declaraţiile în văzul lumii – haideţi să vedem ce putem face în locuinţele noastre, pentru a crea o atmosferă specifică Zilei Îndrăgostiţilor (în cazul în care sărbătoriţi această zi).

Personal nu sunt adepta ornamentelor în culori ţipătoare, a ursuleţilor de pluş cântători şi a accesoriilor din puf şi pene. Îmi place să decorez casa ori de câte ori este un moment festiv, dar nu ostentativ şi nici într-o manieră obositoare. O soluţie pentru cei care nu vor să îşi lase locuinţa pradă decoraţiunilor specifice sărbătorii este să aleagă un colţ din casă şi aşeze într-o manieră cât mai creativă ornamentele pe care le preferă. Nu trebuie să fie în exces pentru a fi declarative şi nici măcar în tonurile specifice. Dacă prima variantă este mai moderată, următoarele propuneri sunt mai apropiate de ideea comună de Valentine’s Day. În cazul în care nu aveţi ornamentele, le puteţi cumpăra sau confecţiona. Găsiţi AICI un tutorial cu paşii pe care trebuie să îi urmaţi pentru a face o ghirlandă. Dar acesta nu este singurul proiect DIY dedicat Valentine’s Day. Găsiţi o listă completă AICI.

image

Şi acum dacă tot aţi făcut ghirlanda, iată în ce fel o puteţi agăţa şi ce alte elemente decorative se potrivesc pentru construirea unui cadru romantic. Aveţi un şemineu, atunci puneţi pe el toate decoraţiunile cu inimi, clopote sau porumbei. Va deveni un punct de atracţie al întregii încăperi. 

image
image
image

SFAT: Nu ornaţi casa excesiv şi nici într-o manieră haotică. Sfatul este valabil pentru toate sărbătorile laice sau creştine ce implică decoraţiuni. Câteodată mai puţin chiar înseamnă mai mult.

Nu uitaţi, iubirea trebuie celebrată în fiecare zi, iar gesturile frumoase şi respectul faţă de partner(ă) sunt esenţiale pentru a avea o relaţie armonioasă. Profitaţi de Valentine’s Day pentru a face un gest romantic ieşit din comun, dar nu aşteptaţi această zi în mod expres pentru a vă arăta sentimentele. 

// Sursă foto: Adventures in Decorating, Remodelando la Casa, Pinterest

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite