Cuplul Ponta-Voiculescu caută cu disperare pretexte pentru acuzarea Preşedintelui Băsescu

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este explicaţia evenimentelor din ultimele zile. Cum să constitui o comisie parlamentară pentru anchetarea unei tranzacţii comerciale între doi privaţi, vânzătorul fiind italian, chiar dacă o parte este Ioana Băsescu, fiica Preşedintelui?

Nu mai are Parlamentul treburi mai serioase, este legal să se ocupe de astfel de contracte private? Bineînţeles că nu intră în fişa postului de parlamentar aşa ceva.

Iniţial, declaraţiile lui Ponta şi Antonescu arătau că ei au dat directiva în grupurile parlamentare, după care s-au spălat pe mâini şi au zis că e treaba parlamentarilor să decidă.

Împrejurarea că DNA se ocupă de rezolvarea unor reclamaţii cu transferuri de terenuri  destinate retrocedărilor în zona Fundulea-Calarasi a prilejuit unor trusturi de presă ocazia de a conexa cumpărarea terenului de către fiica Preşedintelui cu acele dosare şi de aici acuzaţia explicita la adresa procurorului Papici că s-a ocupat de verificarea terenului achiziţionat de fiica preşedintelui. Evident un fals grosolan, cum s-a dovedit până la urmă.

Nici explicaţia că Preşedintele Băsescu l-a sunat pe Papici să-şi ceară scuze pentru implicarea sa în acest scandal n-a fost de natură să-l liniştească pe Victor Ponta, de moment ce i-a cerut ministrului justiţiei să lămurească dacă şi când are voie Preşedintele să vorbească cu procurorii.

Poate îi va spune premierului Ponta şi că şeful executivului nu are voie să ameninţe procurorii cu anchete, cu chemarea în faţa Parlamentului, cu indicaţii în ce parte să „fluiere” şi ce parte să lase în pace.

Iar a uitat Victor Ponta de separarea puterilor în stat, de faptul că dacă intră iarăşi cu bocancii în justiţie va fi imediat urecheat de Comisia Europeană şi de Departamentul de Stat american.

Lui Victor Ponta nu-i intră în cap, şi pace, că nu are dreptul să dea sfaturi justiţiei, c-aşa-i în democraţie.
Iar Preşedintele, nu premierul, acţionează în virtutea art. 80, alin 2:

„(2) Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la bună funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”.

Şi declaraţia lui Ponta, că Preşedintele ar fi vândut interesele României la UE, pare parte a acestei strategii, de acuzare de înaltă trădare a Presedintelui Băsescu.

În fine, telefonul dat de Preşedinte ministrului de finanţe Chitoiu, prin care-l avertiza, nu ruga, cum se laudă acum Chitoiu, să nu-l schimbe pe Ghetea de la conducerea CEC-Bank.

Cu sursele de informaţii şi flerul politic cunoscute, Preşedintele a intuit că schimbarea lui Ghetea de la conducerea CEC-Bank are drept scop accesul facil al actualei puteri la resursele acestei bănci de stat.

Să-şi fi adus aminte Ponta de ce-a făcut Ion Iliescu cu Bancorex şi Banca Agricolă? Şi că urmează un an electoral în care pomenile electorale sunt singura şansă de a face electoratul să uite de eşecul economic al USL şi de promisiunile-minciuni din campania electorală? Iar accesul la o banca de stat este singura speranţă pentru a face rost de bani?

Posibil. Somaţia preşedintelui, şi nu rugămintea cum spune Chitoiu, spre aşa ceva ne îndreaptă.

Toate aceste manevre cusute cu aţă neagră, articolul din presa străină referitor la „dictatorul Băsescu”, indicaţiile trimise de la Departamentul de presă al PSD, ca în toate ieşirile publice ale USL să fie folosită expresia „Băsescu, ultimul dictator al Europei”, ameninţările, abia voalate, că după expirarea mandatului Băsescu va trece prin justiţie, lasă să se întrevadă planul cuplului Ponta-Voiculescu de a-l acuza pe Băsescu de înaltă trădare, caz în care va rămâne suspendat până ce Înalta Curte va decide în procesul deschis.

Că România şi românii vor avea enorm de suferit, că vom deveni paria Europei, o ţară întoarsă în Evul Mediu întunecat, nu pare să conteze în minţile celor doi, unul ameninţat de procese, iar celălalt împiedicat de Băsescu să conducă ţara ca un dictator.

Greşeala celor doi este că  omit faptul că românii nu mai sunt cei din perioada fanariotă, judecă şi înţeleg astfel de situaţii şi-i vor sancţiona fără milă.

La vot sau chiar mai devreme.
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite