Cum ne ferim de frig afară şi în casă

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iarna nu dă semne să se lase dusă prea curând, aşa că de voie, de nevoie, trebuie să o înfruntăm. Sunt zile în care doar ochii ne rămân descoperiţi pentru a vedea drumul. Nu e în puterea noastră să schimbăm ceva! Ţine însă de noi cum ne conservăm energia şi temperatura corpului astfel încât să ieşim sănătoşi din sezonul geros.


Cu ce ne îmbrăcăm afară

Atunci când este frig cele mai potrivite sunt fibrele naturale, precum bumbacul sau lâna. Materialele sintetice ţin de cele mai multe ori rece (exp: lycra, poliester). Astăzi sunt însă şi tot felul de echipamente şi articole vestimentare create speciale pentru zile geroase şi activităţi petrecute în aer liber ce se vând în magazinele cu echipamente sportive. Un specialist v-ar putea recomanda o serie de lucruri ideale pentru conservarea temperaturii corporale.

Mănuşile, căciula şi fularul sunt accesorii basic, deşi mulţi dintre noi le purtăm doar ocazional. Poate ar fi bine ca atunci când e ger să le scoatem la purtare. Pe o astfel de vreme sunt mai bune mănuşile îmblănire şi cele din materiale impermeabile decât cele fine, din piele, care doar protejează de vânt, dar de îngheţat, îngheaţă şi el.

La capitolul încălţăminte ne uităm după ghete şi cizme impermeabile şi cu talpă antiderapantă. Acestea sunt principalele calităţi.

Cum păstrăm confortul termic în casă

Dacă pe stradă nu avem încotro şi ne luptăm cu frigul, în casă putem avea un control mai mare asupra temperaturilor la care ne expunem.

Chiar şi atunci când ai o centrală proprie, pe care o controlezi singur, pot apărea pierderi de căldură ce cauzează în mod evident un disconfort. Uite ce am făcut eu pentru a păstra temperatura din apartament cât mai constantă după ce am făcut o inspecţie din colţ în colţ.

În plus de asta am pus şi termometre şi le-am urmărit evoluţia timp de mai multe zile. Când ai un copil mic în casă este foarte important ca temperatura la care este expus să fie una constantă. Noi ne simţim bine la 23-25 de grade, dar de obicei se spune că optimul este 21-22 de grade.

Confortul termic de la interior depinde şi de cum şi cât de des aerisim casa iarna

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite