Cum a ucis Naţionala lui Piţi afacerile

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eşecul României din dubla cu Grecia poate fi privit şi din altă perspectivă, şi anume din cea a afacerilor.  Businessurile ce se fac de obicei în jurul unei echipe calificate la o mare competiţie sportivă au fost lovite prin ricoşeu de neputinţa tricolorilor din dubla cu grecii.

Ratarea calificării la Mondial a afectat şi o parte din mediul de business, nu doar pe noi, suporterii simpli. Companiile, de la cele din media la cele din turism, vor avea de suferit din cauza lui Torje, Tănase&comp. Toate aceste firme ar fi putut să-şi rotunjească conturile dacă România ar fi fost prezentă la Mondialiul brazilian.

O calificare ar fi stârnit, fără îndoială, un interes major pentru orice informaţie din tabăra Naţionalei, ceea ce ar fi crescut audienţa ziarelor de sport şi a emisiunilor TV de profil. Acest lucru s-ar fi tradus în tiraje mai mari pentru gazete şi încasări substanţiale din publicitate pentru televiziuni (mai ales în perioada desfăşurării campionatului).

De asemenea, agenţiile de turism ar fi avut de câştigat, întrucât s-ar fi găsit cu siguranţă câteva mii de români dornici să meargă în Brazilia pentru a urmări live naţionala lui Piţi. Şi companiile aeriene ar fi încasat sume frumuşele pentru transportul staff-ului Naţionalei şi a suporterilor spre „Patria lui Pele”.

Firmele de echipament sportiv şi cele de modă ar fi putut să încheie contracte importante cu FRF pentru furnizarea echipamentelor, a materialelor sportive şi a costumelor de prezentare. Chiar dacă diferenţa de fus orar ar fi dus, probabil, meciurile României la ore imposibile, sunt convins că ar fi existat destui „nebuni frumoşi ai marilor stadioane” care să fi umplut pub-urile din toată ţara pentru a vedea partidele echipei naţionale.

Asta s-ar fi tradus în vânzări substanţiale pentru localurile care ar fi organizat vizionarea Mondialuli brazilian. Din păcate însă, Mitroglou, dar şi băieţii noştri au făcut ca planurile de business ale afaceriştilor români să se năruie precum un castel de nisip.

Dar nu-i nimic! La vară mergem în vacanţă în Grecia şi vedem Mondialul de pe nisipul fin al plajelor din însorita Elada. Hai România!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite