Cea mai frumoasă pensiune din România

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ferma Club
Ferma Club

Îmi amintesc cu drag că mai toate vacanţele din copilărie le petreceam pe Valea Prahovei. Alături de părinţi şi prieteni de familie mergeam o dată pe lună la munte.

Totul era frumos, destinaţiile mereu altele, dar o dată cu vârsta entuziasmul meu de a mă alătura a tot scăzut din cauza aglomeraţiei din staţiunile montane, cât şi de pe drum. Ştiam că sunt la munte, dar mă simţeam ca în Bucureşti, iar eu iubeam muntele pentru liniştea locului, aerul curat şi evadarea dintre oameni.

În urmă cu un an am fost la CloverFest. Un festival nu prea cunoscut, cu muzică faină ce are loc în fiecare an, la sfârşitul verii pe un vârf de munte într-un cătun cu doar 80 de locuitori numit Muşcel (a nu se confunda cu Câmpulung-Muscel). Am vrut cazare cât mai aproape de festival şi aşa am dat de Ferma Club. O locaţie discretă, ferită de aglomeraţie undeva la intrarea în comuna Moroieni, la 20 de minute de Sinaia.

De-a lungul timpului mi-am făcut un obicei din a vizita în România locuri cât mai retrase care au drept punct forte amplasarea. Printre favorite la această categorie se regăseşte şi Pensiunea Grădina Ascunsă din Bughea de Jos.

Revenind, Ferma este un loc de evadare de la tot ce înseamnă aglomeraţie şi haos. Este o locaţie retrasă şi intimă, are 10 camere, este înconjurată de meri şi brazi şi te invită la amintirile copilăriei în casa primitoare a bunicii unde ţi se oferă cele mai bune preparate pe masa şi cele mai proaspete roade ale grădinii şi fermei.

Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost atenţia proprietarilor la detalii astfel încât au creat un loc în care să nu duci lipsă de nimic. Nu contează dacă vrei să beneficiezi de serviciile unui hotel de lux de pe Valea Prahovei sau că îţi doreşti să te bucuri de partea tradiţională a locului, căci ai de unde alege. Clădirea are doar doua etaje, dar este dotată cu lift, piscină, saună, teren de tenis/baschet, masa de ping-pong, loc de joacă în curte, plus o fermă întreagă cu animale - porci vietnamezi, ponei, păuni, găini, vaci, oi, caţei şi iepuri.

Mâncarea este diversă, de la chifteluţe marinate şi supă de găluşti până la mâncăruri cu quinoa, guacamole, desert Pavlova sau Lava Cake, iar majoritatea ingredientelor folosite sunt de la producători locali.

Trebuie menţionat că locaţia este mai mult destinată familiilor cu copii. Totul se desfăşoară într-un cadru liniştit şi intim, iar asta nu face decît să stârnească jocul şi prieteniile între copii. 

Preţul pentru o escapadă de weekend la Ferma este de aproximativ 1500 de lei pentru 2 adulţi şi un copil de 3-4-5 ani. Acesta include accesul la toate facilităţile locaţiei, cât şi cele 3 mese zilnice.

Pe lângă CloverFest şi descoperirea cătunului Muşcel, mai sunt drept atracţii Cheile Tătarului din Munţii Bucegi, peştera Cocora, peştera Ialomiţei şi tot din apropierea comunei Moroieni începe şi şoseaua Transbucegi, care duce până la Platoul Bucegi.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite