Ce-ţi dorim noi ţie, dulce Românie?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

La cumpăna dintre ani, ne întrebăm cu toţii cum va fi anul care va veni şi ce ne-am dori pentru 2014. Mai presus de toate, să ne întrebăm şi ce-i dorim României pentru viitor şi să punem umărul pentru ca aceste dorinţe să se şi împlinească. Toţi ne dorim o Românie puternică şi mândră, respectată şi îmbelşugată, un loc mai bun pentru toţi românii, chiar dacă părerile despre mijloacele prin acest lucru se poate realiza diferă de la caz la caz.

Îmi doresc pentru 2014 ca România să depăşească în sfârşit criza pornită în urmă cu ceva ani şi ca lucrurile să revină pe făgaşul normalităţii. Ca românii să nu mai fie nevoiţi să îşi caute de lucru prin alte părţi ale lumii şi ale Europei, ci să găsească tot ce au nevoie la ei în ţară. Îmi doresc ca România să fie respectată în lume şi printre celelalte ţări europene şi să nu mai fie transformată în sperietoarea cu care diferiţi politiceni străini îşi ameninţă alegătorii ca să mai primească nişte voturi în plus, deşi românii nu vor ”invada” nici Marea Britanie, nici vreo altă ţară de anul viitor.

Îi doresc aşadar României mai multă unitate şi determinare în a-şi împlini destinul care este exact acesta, de a fi din nou România Unită, ceea ce înseamnă şi puternică, bogată şi respectată.

Îmi doresc, de asemenea, ca Basarabia să revină la ţara-mamă şi să fim din nou împreună în graniţele aceluiaşi stat, pentru că toţi suntem români şi merităm să trăim în interiorul aceleiaşi ţări. Îmi doresc, de asemenea, ca fraţii români aflaţi în comunităţile istorice din preajma României să nu mai fie supuşi abuzurilor şi presiunilor statelor vecine, care par determinate să facă tot posibilul să asimileze comunităţile româneşti cu orice preţ şi încălcând orice norme. În egală măsură, îmi doresc ca agitaţia extremistă maghiară să înceteze în Transilvania, ca Ungaria să îşi vadă de ale ei şi noi de ale noastre, pentru că adevărata grijă este ca toţi cetăţenii români, indiferent de etnie, să o ducă mai bine.

Îmi doresc de asemenea ca politica românească să devină mai puţin conflictuală şi mai utilă în sens real. Atunci când disensiunile primează, aşteptările românilor trec pe planul doi, şi nu de acest lucru avem nevoie. Îmi doresc ca naţiunea română să-şi identifice necesităţile primordiale şi ca toată lumea să se subsumeze acestora, indiferent de apartenenţa politică sau de alte considerente.

Dacă ne vom stabili câteva priorităţi naţionale şi vom accepta ca toţi să lucrăm pentru ele, starea de conflictualitate se va estompa şi atunci vom şti cu toţii ce avem de făcut. Dacă societatea va fi divizată, atunci nu vom putea construi nimic, pentru că ne vom consuma energia în şapte direcţii. Îi doresc aşadar României mai multă unitate şi determinare în a-şi împlini destinul care este exact acesta, de a fi din nou România Unită, ceea ce înseamnă şi puternică, bogată şi respectată.

La Mulţi Ani, români şi La Mulţi Ani, România!

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite