Ce-ar fi dacă am privatiza Căsătoria?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a împărţit internetul în două tabere, din nou. Colţul din dreapta, în care stau apărătorii căsătoriei tradiţionale, abundă de indivizi care se cred superiori moral şi-i dispreţuiesc pe cei care gândesc altfel decât ei. În colţul din stânga,  susţinătorii libertăţilor individuale, care menţionează din 3 în 3 minute cât de deştepţi sunt ei, în raport cu cealaltă tabară. Miza? Cine cu cine, când şi cum se poate sau nu căsători.

Primii au impresia că legalizarea căsătoriilor între două persoane de acelaşi sex ar duce la invadarea străzilor de către proaspeţii însurăţei, care cine ştie ce-ar face între ei şi cu ei. De parcă faptul că nu e legal să se căsătorească i-a împiedicat până acum să facă ceva de neimaginat pentru spiritul tradiţionalist.

Cei din urmă au impresia că schimbări sociale atât de radicale în gândirea comună a unei societăţi apar peste noapte. Până la urmă, am construit cu toţii socialismul până prin ’89, după care, deodată, ne-am făcut capitalişti, cu toţii.

Ca soluţie de compromis, propun să nu mai discutăm despre legalitatea sau ilegalitatea acestei probleme pentru că nu ţine de nicio lege anume. Până la urmă, aceasta este o decizie între doi oameni, şi-atât. Nu trebuie să cerem acordul nimănui pentru a ne întâlni cu cineva sau asocia cu cineva, nici pentru a face majoritatea lucrurilor cu o persoană anume. De ce e nevoie şi de acordul Statului după ce doi oameni maturi au ajuns deja la o înţelegere comună, benifică amândurora?

Statul şi-a băgat coada lungă şi coruptă în mai toate domeniile, de la Agricultură la Învăţământ. Şi Sănătare. Rezultatul? Le-a făcut praf pe toate, cu largul suport al populaţiei cu drept de vot. Excepţia e internetul. Şi-avem internet mai rapid ca americanii, ăia care se cred cei mai liberi dintre liberi.

Serios, oare ce s-ar întâmpla dacă am privatiza Căsătoria? 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite