Asisstant Project Manager în Germania, la 20 şi un pic de ani.

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Internship în Germania
Internship în Germania

Continuăm astăzi povestea lui Bogdan Costache, intern în Germania la compania Lodige. A avut ocazia să ajungă aici datorită programelor globale de internship oferite de AIESEC Bucureşti.

În articolul de ieri vorbeam despre diversitatea culturală, despre tendinţa actuală de a universaliza obiceiurile, obiectele vestimentare, tehnologiile utilizate şi despre dorinţa de a călători în cât mai multe locuri ale lumii. Vă spuneam atunci că posibilităţile de a face aceste lucruri sunt mai ridicate pentru tineri şi că o modalitate prin care aceştia pot vizita lumea este reprezentată de internship-urile oferite de AIESEC, cea mai mare organizaţie internaţională de tineri, un exemplu în acest caz fiind povestea lui Bogdan care a plecat într-un internship în cadrul unei companii din Germania. Astăzi continuăm prin a vă relata povestea lui Bogdan despre experienţa sa internaţională.

Primul lucru care-i vine în minte atunci când se gândeşte la internship se referă la surpriza mare pe care a avut-o atunci când şi-a dat seama câte lucruri a învăţat deşi este doar în a patra lună de internship: "Sincer să fiu nu am crezut că o să fiu atât de implicat şi că o să am atâtea responsabilităţi având în vedere faptul că nu aveam experienţă, dar şeful meu de aici este un om nemaipomenit; tot timpul mă împinge să încerc să mă descurc singur. M-a învăţat foarte multe şi de-abia aştept să văd ce o să urmeze".

Bogdan ne mărturiseşte că atunci când a ajuns în Germania a avut mari emoţii deoarece nu ştia limba şi nu înţelegea prea multe, însă după vreo două săptămâni începuse să participe la întâlnirile AIESEC, îşi făcuse deja prieteni şi începuse să se obişnuiască. "Sunt aici, în Germania de aproape 4 luni, internship-ul durează un an, deci mai am destul timp de stat. În prima lună mă gândeam că un an o să dureze o groază şi că o să fie un chin, dar acum sper să ţină cât mai mult. Este o experienţă unică în viaţă!

Întrebat dacă îi este dor de casă, Bogdan spune un ”Da" răspicat, "...însă casa, familia şi prietenii rămân acolo, experienţa asta nu ştiu de câte ori o sâ mai vină şi câţi oameni au acest noroc de a pleca în străinătate într-un internship. Îmi este foarte dor de casă şi plănuiesc să mă întorc după ce termin acest internship, dar nu îmi pare deloc rău că am plecat în experienţa asta".

Cum sună până acum? Dacă povestea încă nu v-a convins, vă mai spun ceva: Bogdan a vizitat Dortmund, Dusseldorf, Aachen, şi Amsterdam, iar acestea sunt doar oraşele din apropiere. Aşteaptă să se încălzească vremea pentru a călători şi mai mult.

"Până termin acest internship mi-am propus să vizitez cât pot. Am venit aici cu gândul de a strânge bani să îmi pot cumpăra o maşină la întoarcerea în ţară. După mi-am dat seama să nu merită să fiu în ‘’mijlocul’’ Europei şi să nu vizitez tot ce e de vizitat. Acum în februarie, plec pentru o săptămână la Londra să vizitez un prieten care este acolo la master. După ce mă întorc, voi vizita Hamburg-ul câteva zile, şi după aceea poate Praga, Zurich".

Surprinzător sau nu, se pare că cei care aleg să plece într-un internship prin intermediul AIESEC Bucureşti ajung la concluzia că ”este o experienţă unică”, per ansamblu pozitivă, din care au ce învăţa, în care se distrează şi îşi fac prieteni din toată lumea. Asta da universalizare, globalizare (sau cum mai vreţi voi să o numiţi) în stil tineresc!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite