A fost degeaba

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Inquam Photos / Octav Ganea
Foto Inquam Photos / Octav Ganea

Vechiul şi mult admiratul adagiu după care „cunoaşterea e putere” greşeşte grav.  Aproape sigur, datorăm această zicere extratereştrilor care ne-au vizitat, cîndva, amabil, dar au ţinut un jurnal naiv.

Regula sfîntă între semenii noştri fizico-chimici spune cu totul altceva: cunoaşterea e putere, iar necunoaşterea e putere absolută. Prostia, nu ştiinţa, e cel mai mare succes de public al umanităţii. Viteza ei de propagare lasă lumina în urmă şi trimite Corona în recalificări. Nu e uşor să fi prost dar e recomandabil. Odată strunijită de arivism, prostia simplifică viaţa şi o aşterne - carosabil mîlos - în calea tîrîtoarelor. Oricine visează să stea, măcar o clipă, în vîrful lumii, pentru a rostogoli de-acolo răul, trebuie să fie prost deplin şi competent.

De aici, străduinţele naţiunilor ce se bat să prindă un loc în universal. Sectorul românesc a reuşit devreme, dar bifurcat. Acum, putem sărbători unirea. Prostia densă şi tăioasă domneşte, înfrăţit, pe amîndouă malurile Prutului. Biserica Ortodoxă a Moldovei şi CNCD ne leagă mai trainic decît doinele şi micii.

Şi Biserica Moldovei şi Consiliul Pentru Combatere l-au descoperit pe Satana bine pitit în faptele şi spusele lumii şi ne păzesc de el. Numai că poverile nu sînt aceleaşi. Lucrarea Bisericii moldoveneşti a fost uşoară şi e, practic, încheiată. Credinţa nestrămutată a luat repede urma sulfului rămas în urma Prea Întunecatului şi l-a afurisit pe loc. Bill Gates Vaccinatorul a fost dat în vileag. Nu ne rămîne decît să ne lepdăm de Windows şi de 5G. Cine se-ntoarce la MS-DOS şi la 4G va fi izbăvit.

În schimb, povara CNCD e un task nespus de încîlcit, ba chiar fără sfîrşit. CNCD trebuie să dibuiască păcatul în toate: rasismul în carul cu fîn blond, discriminarea în cuvintele care supără zburătoarele şi le grăbesc decolarea, încălcarea egalităţii de gen în numărul pitic de mandate parlamentare ale amantelor şi în şomajul Comandourilor Piţi. De toate astea trebuie să se ocupe, singur, CNCD! Cea mai idioată instituţie a ţării are de lucru pînă peste cap. Dacă l-ar avea.

Sînt, oare, rasismul, discriminarea, sexismul, homo-, islamo- şi manelo-fobia adevărata natură a românilor? Trebuie ele stîrpite sistematic, în amănunt, molecular? Cu vorba minoritarului de culoare strivit de legea albă: negreshit!

Iată de ce, în ciuda strădaniilor sale abjecte, CNCD nu poate reuşi singur. Ne trebuie un CNCD ramificat şi lăbărţat structural. Nu vom avea dreptate şi egalitate decît din clipa în care CNCD va dispune de organizaţii peste tot. CNCD judeţean, orăşenesc şi comunal. CNCD la fiecare loc de muncă, în fiecare cartier şi bloc. Numai aşa va reuşi lobotomia şi numai aşa ne vom pierde cu desăvărşire umorul, limba şi gîndirea.

În plus, CNCD va trebui să treacă la munca în regim permanent. Altfel, riscurile sînt prea mari. Prea mulţi sabotori vor sesiza că instituţia se odihneşte duminica şi se vor declara Rasişti de Ziua a Şaptea. Deasemenea, mare atenţie la diversiuni! Oricînd te poţi trezi cu un provocator care cere mîna Preşedintelui Csaba Ferenc Asztalos şi ameninţă că, în caz de refuz, va depune plîngere la CNCD, pe motiv de homofobie.  

Cine n-a apucat să afle ce era cenzura sub comunism poate recupera acum. Cu cea mai recentă pleasnă din bici, CNCD, instituţia care asigură separaţia insultelor în stat, a amendat, avertizat sau iertat politicieni, partide, primari, antrepenori şi alte persoane gureşe. Pentru delictul de expresii şi convingeri. Libere? Absolut! Libertatea de gîndire şi expresie e garantată fără excepţie. Pentru oricine gîndeşte şi se exprimă ca CNCD. Amenda pentru cacofonie e în lucru.

Discuţiile de detaliu sînt pierdere de timp. Nu importă dacă ţigan e rasism iar rom e recomandabil după ce ţi-ai cusut buzunarele. Nici dacă Holocaust e de neatins iar Gulag e regretabil dar nu irepetabil. Contează că libertatera a fost sechestrată şi umilită de slugi cu funcţii, numite acolo de alte slugi, în baza unei legi votate de slugi strunite, de la celălalt capăt al lesei, de şefii lor pe linie UE.   

Reglementarea expresiei şi a gîndirii a fost, dintotdeauna, decizia panicat-dominatoare a regimurilor care se tem de viaţa liberă. Şi, tot dintotdeauna, cenzura a fost impusă în numele binelui, în apărarea victimelor şi spre purificarea generală prin ştiinţă şi moralitate. Cu mintea vidă şi gura închisă veţi muri dar veţi gîndi drept şi veţi vorbi corect! Bineînţeles, de fiecare dată, sub promisiunea noului care îngroapă ororile trecutului. Da, a fost cenzură, pe vremuri, sub vechiul regim burghez, apoi nazist, apoi sovietic! Dar vă asigurăm: de data asta chiar va fi cu totul altceva. Libertate! Adică cenzură! Şi cenzură! Adică libertate!

În cazul de faţă, sub privegherea domoală a deciziilor votate de vieţuitoarele din CNCD, putem trage nădejde că operaţia se va încheia fără violenţă. Vîna de bou e încuiată în vitrina cu trofee a instituţiei. Acum, lucrează amenda şi, mai ales, ostracizarea sau, mai exact, producţia de ciumaţi. După patentul Corona: cine e declarat infestat trebuie să poarte botniţă. Vocile şi ideile neaprobate nu mai pot ieşi în lume, sînt nefrecventabile şi de evitat, ca un bacil. Scopul e înalt şi public: eliminarea celorlalţi, anihilarea diferenţelor şi asfaltarea opiniilor. Chiolhanul metodic al luminaţilor care sărbătoresc multiplicarea ideii unice trebuie să devină sport mental naţional. Dacă trupa de zîne mecanice de la CNCD nu va fi desfiinţată, vom trăi şi gîndi clandestin. Vom învăţa să croncănim limbajul corect şi ne vom specializa în a fi zero şi nimic.

Dar, dacă, dimpotrivă, ne dorim să intrăm în rîndul lumii şi să fim parte a cultului turbo-maoist care sfîşie viaţa publică a Occidentului, atunci CNCD trebuie relansat. Adică, depolitizat şi împănat cu staruri extrase din lumpenul ONG-ist.

Putem mai mult! Iată: Facebook a numit un Consiliu de Supraveghere cu 20 de superstaruri ale stîngii progresiste. Asta, în timp ce noi rămînem cu un CNCD compus din albi retarzi simptomatici, fără picior de trans-sexual şi activist climato-progresist. Inadmisibil! Continuăm să folosim flinta deşi avem potenţial nuclear! Atîtea talente înfometate de carieră şi putere aşteaptă nefolosite în ditamai reţeaua  civică. Dacă vreţi meseriaşi, daţi CNCD pe mîna adevăraţilor feminişti, anti-rasişti şi multiculturalişti români. Şi vom putea citi cărţile admise la lumina rugurilor.

Totuşi, ne-am cîrpit cum am putut. O ţară sleită, înecată de plata împrumuturilor care asigură viitoarele împrumuturi care asigură plăţile necesare nemişcării economiei, un teritoriu părăsit de proprii cetăţeni şi o cultură îndobitocită de propriile şcoli s-au aliniat la vrerile şi la principiile noii credinţe. Corcit şi căznit, ne-am convertit. Am dat, iar, totul pe o dogmă care hrăneşte slugi.

Nu meritam libertatea. Ce să facem cu ea: CNCD? A fost degeaba.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite