40 de motive să vizitezi Sri Lanka

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sri Lanka a fost întotdeauna pe lista mea de visuri şi călătorii de suflet. Iar luna trecută, mi-am împlinit acest vis şi am petrecut o săptămână pe insulă - mult prea puţin timp ca să o descoperi! Însă acum am motive ca să mă întorc. Multe motive. Iată câteva dintre ele.

Când îmi aleg o anumită destinaţie, întotdeauna încerc să experimentez „pachetul” complet: să zbor cu compania aeriană a ţării respective (ospitalitatea începe din aer), să stau la hoteluri deţinute de branduri locale, să testez mâncarea gătită de cei mai buni chefi-localnici şi să vizitez atât zonele turistice, cât şi cele mai puţin cunoscute. 

1. SriLankan Airlines nu activează pe piaţa din România, însă am aranjat zborurile prin TAL Aviation România. Şi pentru că zburam din Kuala Lumpur în Sri Lanka şi apoi spre Dubai (după 3 luni petrecute pe drum), mi-am dorit zboruri nu doar safe, ci şi elegante, în care să mă simt răsfăţată. Iar preţurile lor sunt absolut fabuloase! Iată şi cum a arătat experienţa noastră în aer: 

image
image

2. Colombo este un oraş colonial-exotic, îl poţi face la pas, asta dacă nu dai peste 45 de grade la umbră, ca noi. M-am bucurat că am ales un hotel elegant, pe malul lacului, cu vederi superbe. Mai mult, în fiecare dimineaţă, vedeam zeci de pelicani zburând peste lac, iar un localnic mi-a spus că păsările "fug" de la zoo. Spre încântarea noastră deplină! 

image

3. Dacă ieşi la plimbare prin oraş, vei întâlni la tot pasul clădiri coloniale, temple superbe, street-food, o infinitate de tuk-tuk-uri şi multe restaurante ascunse în curţile interioare ale hotelurilor şi chiar în foste spitale (Old Dutch Hospital). 

image

4. Oamenii sunt super prietenoşi. Iar chestia asta este dusă la extrem, astfel încât noi am stat câteva minute să ne întrebăm dacă vor ceva de la noi sau aşa sunt ei. Aşa sunt ei. Ne-au oprit pe stradă angajaţi ai băncilor, cerşetori, agenţi de turism, muncitori, tineri şi mai puţin tineri. Toţi vroiau să ştie de unde suntem şi să ne spună cât de frumoasă este Sri Lanka. Mergeau cu noi pe stradă kilometri întregi şi ne coordonau traseul. M-am simţit în siguranţă în fiecare moment! 

image

5. Colombo este renumit pentru SPA-urile sale şi te poţi opri pentru câteva ore de relaxare la orice salon care te atrage. Totul se negociază:) 

  

image

6. Gangarama Vihara este unul dintre cele mai frumoase temple buddiste din lume. 

   

image

7. Lângă hotelul nostru aveam cel mai mare casino din Sri Lanka, unde poţi paria şi cu sume foarte mici, de genul 5-6 lei. Distracţia contează!

   

image

8. Gustă Kothu Rotti, este senzaţional. Un amestec de pui, vită, ou, ceapă, roşii şi green chillies. Răcoritor, hrănitor, aromat. 

   

image

9. Serile au culori fabuloase în Colombo, de la roz la mov intens, iar apusurile pictează oraşul în cele mai îndrăzneţe nuanţe. Mergi la o terasă cu vedere la lac sau la mare, sunt o mulţime de baruri şi rooftops în cadrul hotelurilor elegante din centru. 

image

10. Pieţele plutitoare sunt şi ele o atracţie de neegalat. Dacă le-ai ratat în Bangkok, în Colombo mi s-au părut mult mai autentice. Şi da, nu era picior de turist pe acolo.

image

   

Povestea va continua mâine.

Toate fotografiile sunt realizate de Vlad Semen, cu #SonyA7S.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite