Tânărul care a furat o maşină şi a rănit doi adolescenţi, dus în faţa judecătorilor. Ce a decis instanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflat în vizită la nişte prieteni, tânărul aflat sub influenţa băuturilor alcoolice le-a furat maşina şi a plecat într-o plimbare.

Tânărul în vârstă de 19 ani din comuna Mirşid care, beat fiind, a provocat în noaptea de Crăciun un accident de circulaţie soldat cu doi răniţi, a fost adus miercuri, 26 decembrie, în faţa judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Zalău. Instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile, sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui autovehicul fără pemis de conducere, părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea Poliţiei, furt în scop de folosinţă şi vătămare corporală din culpă.

Pe durata arestului, sălăjeanul nu are voie să părăsească imobilul în care locuieşte, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. De asemenea, el va trebuie să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. În plus, instanţa i-a interzis să comunice cu persoanele vătămate, cu membrii de familie ai acestora sau cu martorii din dosarul. În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Avocatul inculpatului a solicitat judecătorului permisiunea ca tânărul să poată părăsi locuinţa pentru a merge la serviciu, însă cererea i-a fost respinsă.

Reamintim că în 25 decembrie, aflat în vizită la nişte prieteni, tânărul, care nu deţine permis de conducere şi era sub influenţa alcoolului, le-a furat acestora maşina pentru a face o plimbare prin sat. Pe DN1H, în localitatea Crişeni, a acroşat doi pietoni de 15, respectiv 19 ani, care se deplasau neregulamentar pe partea carosabil, după care a părăsit locul faptei fără încuviinţarea Poliţiei. Autorul accidentului a fost identificat în scurt timp de către oamenii legii şi reţinut.

Citiţi şi:

Inconştienţa unui tânăr a băgat doi adolescenţi în spital. A dat peste ei cu maşina şi a fugit de la locul accidentului

Flagrant în Sălaj: Adolescenţi prinşi când ridicau de la curier mii de articole pirotehnice