Tras pe dreapta, un şofer le-a arătat poliţiştilor un permis de conducere din 1971, eliberat de Republica Socialistă România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: realitatea.net

Evenimentul mai puţin obişnuit s-a petrecut pe un un drum de pe raza comunei Todireşti a judeţului Suceava. Şoferul în vârstă de 68 de ani a fost oprit în trafic de poliţişti pentru un control de rutină. Când i s-au cerut actele, acesta a prezentat un permis de conducere eliberat în urmă cu aproape o jumătate de secol.

Marea le-a fost mirarea poliţiştilor când l-au oprit în trafic pe un bărbat în vârstă de 68 de ani. Şoferul circula vineri, 19 iulie, pe raza localităţii Todireşti din judeţul Suceava, fiind tras pe dreapta de către o patrulă din cadrul Secţiei 5 a Poliţie Rurală Dărmăneşti. Conducătorul auto se deplasa pe drumul judeţean 178 A. Oamenii legii i-au cerut să prezinte actele, iar acesta le-a dat poliţiştilor un carnet de şofer din 1971, eliberat de Republica Socialistă România. Bărbatul nu şi-a actualizat documentele aşa cum prevede legislaţia.

Şoferul le-a spus poliţiştilor că nu a ştiut că nu mai are dreptul să conducă maşina în baza carnetului obţinut în urmă cu o jumătate de secol.

Mai mult, în urma verificărilor pe care le-au efectuat, poliţiştii au constat că şoferul în cauză nu avea asigurare RCA, iar inspecţia tehnică periodică a maşinii era expirată. Şoferul a fost sancţionat pentru aceste abateri. Pe numele său poliţiştii au deschis şi un dosar de cercetare penală pentru conducerea unei autovehicul fără permis, care, sigur, va fi soluţionat procedural.