FOTO Torţa Olimpică a străbătut Prahova. Flacăra a ajuns pentru prima dată în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Torţa olimpică a străbătut duminică Prahova, în drumul spre Poiana Braşov, unde se desfăşoară FOTE 2013. Popasurile au fost la Ploieşti, Sinaia şi Buşteni. FOTO Primăria Buşteni

Flacăra olimpică a făcut un tur de forţă în Prahova, în drumul spre Poiana Braşov, acolo unde se vor desfăşura jocurile FOTE 2013. Traseul torţei a inclus Ploieştiul, dar şi staţiunile Sinaia şi Buşteni

Primul popas al torţei a fost, duminică dimineaţă, la Ploieşti. Flacăra a fost preluată de la oficialii Comitetului Sportiv şi Olimpic Român şi a fost purtată câteva sute de metri prin oraş de două gimnaste – Corina Ungureanu şi Ana Maria Tămârjan.

Pe o vreme nu foarte prielnică, torţa olimpică, venită pentru prima dată în România, a fost primită cu aplauze de copiii şi oficialii veniţi în faţa Palatului Administrativ din Ploieşti, după care şi-a continuat traseul spre Poiana Braşov, unde se va desfăşura Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) 2013.

Următorul popas din Prahova a fost Sinaia, unde torţa a fost preluată de cel mai vârstnic sinăian participant la Jocurile Olimpice, ediţia a IX-a, Innsbruck (Austria) 1964, boberul Constantin Cotacu şi purtată pe străzile staţiunii de sportivi şi antrenori FOTE.

Sinaia are patru sportivi care vor participa la Festivalul Olimpic al Tineretului European - FOTE 2013: Raluca Ciocănel (CS Carpaţi Sinaia), Robert Renaldo Frăţilă (CS Carpaţi Sinaia), Daniel Pripici (CS Şcolar Sinaia) şi Luca Daniel Cojocaru (CS Şcolar Sinaia).

Foto

Torţa olimpică a străbătut Prahova, în drumul spre Poiana Braşov, unde se vor desfăşura jocurile olimpice FOTE 2013. FOTO Primăria Buşteni gallery-link

Ultimul popas din judeţ a fost staţiunea Buşteni. La ceremonia de înmânare a torţei, care a avut loc în faţa primăriei oraşului, au fost prezenţi campioana olimpică Laura Badea,  Ion Panţuru, cel care a câştigat singura medalie a României de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Grenoble, în 1968, dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi sute de turişti şi localnici.

Torţa olimpică a fost preluată apoi de către două sportive de performanţă din Buşteni, Andreea Vişan - campioană naţională la schi alpin şi Violeta Strămăturaru - campioană naţională la sanie, după care a fost purtată până la ieşirea din oraş, având ca destinaţie finală Poiana Braşov.