Scenariul pus la cale de un curier pentru a fura din maşina de serviciu. Cum au dispărut încasările firmei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sursa: Arhiva

Un curier din oraşul Galaţi este cercetat pentru delapidare, deoarece a înscenat un furt din maşina de serviciu. El a sunat la Poliţie pentru a anunţa că din maşină a dispărut suma de 11.000 de lei. Ulterior, poliţiştii au descoperit că suma a fost furată chiar de reclamant.

Un tânăr de 20 de ani a sunat la Poliţie pentru a anunţa că din maşina de serviciu a dispărut suma de 11.037 lei. El le-a spus poliţiştilor că a lăsat portierele deschise şi astfel au dispărut încasările firmei de curierat. 

În data de 12 mai 2021, în jurul orei 12:45, Poliţia Municipiului Galaţi a fost sesizată de către un bărbat în vârstă de 20 ani, din comuna Schela, judeţul Galaţi, având calitatea de şofer-curier la o societate ce are ca obiect de activitate curieratul rapid, despre faptul că, în aceeaşi zi, în intervalul orar 12.00-12.10, autor necunoscut, profitând de faptul că portierele nu erau asigurate, a pătruns în interiorul autoutilitarei de serviciu, de unde a sustras suma de 11.037 lei, reprezentând încasările firmei, în timp ce aceasta se afla parcată în zona unui bloc situat pe strada Tecuci, din municipiul Galaţi”, a anunţat IPJ Galaţi.

Iniţial, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Galaţi - Biroul Investigaţii Criminale - Compartimentul Furturi din auto au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Cercetările au fost continuate, iar poliţiştii au stabilit faptul că cel care a sesizat poliţia a înscenat comiterea furtului menţionat, însuşindu-şi în mod ilegal suma de aproximativ 11.037 lei din gestiunea firmei la care era angajat.

După audiere, tânărul de 20 ani a dat declaraţii complete cu privire la cele întâmplate, astfel că a fost schimbată încadrarea faptei din furt în delapidare.

Vă recomandăm şi:

Angajatul unei firme de curierat a vrut să dea lovitura vieţii. Patru tineri, reţinuţi după jaful înscenat

Arestaţi după ce au jefuit un curier care livra mâncare şi băutură la domiciliu