FOTO Celebrităţile care au făcut bani frumoşi din spectacolele oferite lui Gaddafi şi familiei lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai căutat om de pe planetă la ora actuală, fostul preşedinte libian Muammar Gaddafi, a fost "încântat" mulţi ani de o serie de artişti pe care i-a plătit generos.

Înainte ca Gaddafi să devină inamicul public numărul unul al SUA, o serie de celebrităţi americane au câştigat bani frumoşi de la petrecerile organizate în cinstea familiei fostului dictator.

Business Insider a publicat o listă a "numelor celebre" care au muncit pentru sau au petrecut împreună cu dictatorul şi cu familia lui:

Nelly Furtado a făcut spectacol pentru familia Gaddafi, pe când aceasta se afla în Italia, în 2007. La începutul acestui an, ea a anunţat că va dona un milion de dolari din banii primiţi atunci.



Lionel Richie a cântat, în 2006, pentru familia Gaddafi la evenimentul de comemorare a 20 de de la atactul SUA asupra reşedinţei fostului lider libian.



Jenată de prestaţiile pe care le-a făcut în trecut pentru familia Gaddafi, Mariah Carey a afirmat că experienţa ei a fost "o lecţie pentru toţi artiştii". Indiferent de câţi bani ar primi, "artiştii vor fi întotdeauna traşi la răspundere" dacă fac spectacol pentru cine nu trebuie, a mai spus ea. În 2009, ea a primit de la unul dintre fiii lui Muammar un milion de dolari pentru numai patru a interpreta patru cântece.



După ce a susţinut un concert privat la Festivalul de Film de la Veneţia, 50 Cent a refuzat să spună cu cât a fost plătit de familia Gaddafi şi a donat o sumă necunoscută în fondurile UNICEF pentru ajutorarea copiilor din Libia.



Beyonce a primit 2 milioane de dolari pentru că a cântat la petrecerea de Revelion din 2010 organizată de fiul lui Gaddafi, Muatasim Billah, pe o plajă din St. Bart's.



Şi Usher a fost plătit să cânte la aceeaşi petrecere. Ulterior, el a declarat pentru AP că a fost "sincer tulburat" în urma evenimentului şi că va dona toţi banii mai multor organizaţii pentru drepturile omului.



Deşi nu există date publice că au fost plătiţi pentru a participa la acelaşi eveniment, feţe celebre s-au remarcat în mulţime, precum fondatorul BET Bob Johnson, Miranda Kerr, Jon Bon Jovi, Victoria Silvstedt, Lindsay Lohan şi Russell Simmons.