Dominique Strauss-Kahn s-a mutat într-o locuinţă a cărei chirie ajunge la 60.000 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul director al FMI Dominique Strauss-Kahn a ajuns miercuri seara în noua sa reşedinţă supravegheată din New York.

Aflat în arest la domiciliu la New York după ce a fost acuzat de agresiune sexuală, Strauss-Kahn s-a mutat miercuri din apartamentul temporar din Lower Manhattan, în care stătea de la eliberarea sa din închisoare, într-o locuinţă de lux din cartierul Tribeca, un fost cartier de uzine şi hangare transformat în anii '90 în imobile de locuit.

foto: Reuters

Fostul şef al FMI părăsit zâmbind clădirea înaltă unde a stat după ce a fost eliberat pe cauţiune - situată în apropiere de Ground Zero, notează BBC. El nu era încătuşat, dar era înconjurat de agenţi de pază şi ofiţeri de poliţie.

Dominique Strauss Kahn a ajuns în cursul serii pe strada Franklin, numărul 153.

Locuinţa are aproximativ 600 de metri pătraţi şi a fost recent renovată de arhitectul Leopoldo Rosati. Construită iniţial în 1915, proprietatea are trei etaje, sală de gimnastică, spa, baie de aburi şi bar.

Preţul de închiriere pentru noua reşedinţă a lui Strauss-Kahn ar fi de 60.000 dolari pe lună, dar nu se ştie cu exactitate dacă fostul şef al FMI plăteşte chirie sau nu, potrivit CNN.

foto: Reuters

Gestul său vine ca urmare a deciziei unui judecător din New York de aprobare a schimbării de reşedinţă a lui Dominique Strauss-Kahn la Manhattan, unde va continua supravegherea sa la domiciliu, a anunţat o sursă judiciară.

Fostul director al FMI va putea să meargă, din noua sa locuinţă, sub escorta poliţiei, la întâlniri cu avocaţii săi, la tribunal, la medic sau la sinagogă.

foto: Reuters

Miercuri, într-un comunicat, avocaţii săi au declarat că nu au avut niciun contact cu camerista care îl acuză pe clientul lor de infracţiuni de natură sexuală, nici cu familia sa, şi s-au declarat convinşi că acesta va fi "complet exonerat".

Dominique Strauss-Kahn a demisionat săptămâna trecută de la şefia FMI (Fondul Monetar Internaţional).