A învins coronavirusul la 106 ani: Fascinanta poveste a femeii care a prins şi precedenta pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanca Rose Bromberg e definiţia vie a termenului de supravieţuitor: a trecut prin Gripa spaniolă din 1918, cele două Războaie Mondiale şi Marea Recesiune din 1929-1933. Acum, „Mama Rose“ a trecut o nouă victorie pe lista sa.

Chiar dacă pentru unii oameni noul coronavirus s-a transformat într-o psihoză care le-a redus vieţile la izolare şi la un drum parcurs, tremurând, până la magazinul de la colţul străzii, sunt şi oameni ale căror poveşti inspiraţionale ne arată că viaţa nu e menită să fie trăită aşa.

Un exemplu în acest sens vine din SUA şi a fost prezentat de cei de la Yahoo! Life. Vorbim despre povestea lui Rose Bromberg, una emoţionantă şi dătătoare de speranţe. Americanca de 106 ani tocmai a învins boala COVID-19, după o luptă de trei săptămâni.

Bromberg, internată într-o casă pentru bătrâni, a fost diagonsticată cu COVID-19, la finalul lunii aprilie. Când a aflat vestea, familia era pregătită pentru un deznodământ tragic. „Eu şi sora mea ne-am gândit la ce e mai rău. Aproape că am început să facem planurile (n.r. - de înmormântare)“, a povestit Howie, fiul femeii care a prins şi precedenta pandemie, cea din 1918.

Suferinţa familiei a fost amplificată şi de faptul că aceştia n-au putut să o viziteze pe „Mama Rose“, pe durata internării, întrucât casa de bătrâni, unde se află ea, a intrat în carantină. „Practic, n-am mai văzut-o de la 3 martie şi a trebuit să acceptăm situaţia“, a continuat fiul lui Rose Bromberg.

Mai departe, povestea emoţionantă a americancei de 106 ani a fost spusă de Andrea Rivera, directoarea azilului „The Gardens“: „Mama Rose a venit aici, acum 6 ani, şi noi vrem să rămână alături de noi, pentru totdeauna. Uneori, mai şi flirtează cu bărbaţii care fac parte din stafful nostru. Are un simţ al umorului incredibil“.

Când a aflat că Bromberg e bolnavă, Rivera a fost devastată.

„Mi-a căzut inima! Apoi, am încercat să mă adun. Mi-am spus: OK! O să încercăm să o ajutăm să învingă boala“.

Firul acestei poveşti cu happy-end e preluat de Howie, fiul lui „Mama Rose“: „Ea a fost mereu o luptătoare. Când s-a lovit de câte un moment dificil, a trecut peste. La 102 ani, şi-a fracturat şoldul, dar s-a refăcut. E o supravieţuitoare“.

Femeia de 106 ani a fost internată în zona de izolare a azilului, timp de trei săptămâni, după care, treptat, a început să-şi revină.

„Zilnic, aşteptam veştile despre ea“, a spus fiul lui „Mama Rose“.

În final, vestea cea mare, că femeia a părăsit zona de izolare, vindecată, a venit la 22 mai.

„Am fost euforici. A fost incredibil. Toţi prietenii noştri au poreclit-o Wonder Woman (n.r. - Femeia minune)“, a continuat Howie.

Iar ieşirea triumfală a lui Rose din izolare a fost transformată într-o mică petrecere de stafful azilului. „Unul dintre colegi a spus că trebuie să luăm nişte baloane şi să facem o mică sărbătoare. Ceea ce am şi făcut. Ea a început să se simtă tot mai bine. Iar când a făcut prima glumă, ne-am dat seama că s-a recuperat complet“, a declarat directoarea Andrea Rivera.

Întrebată de Yahoo! Life cum se simte după perioada de internare, „Mama Rose“ a spus: „Mult mai bine astăzi, vă mulţumesc. Îi mulţumesc şi lui Dumnezeu“.

Cum e însă femeia de 106 ani, în viaţa de zi cu zi? A răspunsul fiul său: „Veselă, haioasă şi genul care s-ar duce la petreceri. Şi a rămas neschimbată! Îşi face machiajul, zilnic, îşi pune bijuteriile, îşi dă cu ruj“.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Miracolul belgian: A învins coronavirus la 95 de ani! „Doctorii ne-au zis că asta a contat enorm“

FOTO Pacientă de 103 ani, vindecată de coronavirus în Iran: Ce spun medicii

Mai multe pentru tine:
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Antrenorul de minți. Șahistul Flavius Mihailiuc învață copiii să judece corect: „Sunt abilități care le va trebui în viață“
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur