A învins coronavirusul la 106 ani: Fascinanta poveste a femeii care a prins şi precedenta pandemie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Americanca Rose Bromberg e definiţia vie a termenului de supravieţuitor: a trecut prin Gripa spaniolă din 1918, cele două Războaie Mondiale şi Marea Recesiune din 1929-1933. Acum, „Mama Rose“ a trecut o nouă victorie pe lista sa.

Chiar dacă pentru unii oameni noul coronavirus s-a transformat într-o psihoză care le-a redus vieţile la izolare şi la un drum parcurs, tremurând, până la magazinul de la colţul străzii, sunt şi oameni ale căror poveşti inspiraţionale ne arată că viaţa nu e menită să fie trăită aşa.

Un exemplu în acest sens vine din SUA şi a fost prezentat de cei de la Yahoo! Life. Vorbim despre povestea lui Rose Bromberg, una emoţionantă şi dătătoare de speranţe. Americanca de 106 ani tocmai a învins boala COVID-19, după o luptă de trei săptămâni.

Bromberg, internată într-o casă pentru bătrâni, a fost diagonsticată cu COVID-19, la finalul lunii aprilie. Când a aflat vestea, familia era pregătită pentru un deznodământ tragic. „Eu şi sora mea ne-am gândit la ce e mai rău. Aproape că am început să facem planurile (n.r. - de înmormântare)“, a povestit Howie, fiul femeii care a prins şi precedenta pandemie, cea din 1918.

Suferinţa familiei a fost amplificată şi de faptul că aceştia n-au putut să o viziteze pe „Mama Rose“, pe durata internării, întrucât casa de bătrâni, unde se află ea, a intrat în carantină. „Practic, n-am mai văzut-o de la 3 martie şi a trebuit să acceptăm situaţia“, a continuat fiul lui Rose Bromberg.

Mai departe, povestea emoţionantă a americancei de 106 ani a fost spusă de Andrea Rivera, directoarea azilului „The Gardens“: „Mama Rose a venit aici, acum 6 ani, şi noi vrem să rămână alături de noi, pentru totdeauna. Uneori, mai şi flirtează cu bărbaţii care fac parte din stafful nostru. Are un simţ al umorului incredibil“.

Când a aflat că Bromberg e bolnavă, Rivera a fost devastată.

„Mi-a căzut inima! Apoi, am încercat să mă adun. Mi-am spus: OK! O să încercăm să o ajutăm să învingă boala“.

Firul acestei poveşti cu happy-end e preluat de Howie, fiul lui „Mama Rose“: „Ea a fost mereu o luptătoare. Când s-a lovit de câte un moment dificil, a trecut peste. La 102 ani, şi-a fracturat şoldul, dar s-a refăcut. E o supravieţuitoare“.

Femeia de 106 ani a fost internată în zona de izolare a azilului, timp de trei săptămâni, după care, treptat, a început să-şi revină.

„Zilnic, aşteptam veştile despre ea“, a spus fiul lui „Mama Rose“.

În final, vestea cea mare, că femeia a părăsit zona de izolare, vindecată, a venit la 22 mai.

„Am fost euforici. A fost incredibil. Toţi prietenii noştri au poreclit-o Wonder Woman (n.r. - Femeia minune)“, a continuat Howie.

Imagine indisponibilă

Iar ieşirea triumfală a lui Rose din izolare a fost transformată într-o mică petrecere de stafful azilului. „Unul dintre colegi a spus că trebuie să luăm nişte baloane şi să facem o mică sărbătoare. Ceea ce am şi făcut. Ea a început să se simtă tot mai bine. Iar când a făcut prima glumă, ne-am dat seama că s-a recuperat complet“, a declarat directoarea Andrea Rivera.

Întrebată de Yahoo! Life cum se simte după perioada de internare, „Mama Rose“ a spus: „Mult mai bine astăzi, vă mulţumesc. Îi mulţumesc şi lui Dumnezeu“.

Cum e însă femeia de 106 ani, în viaţa de zi cu zi? A răspunsul fiul său: „Veselă, haioasă şi genul care s-ar duce la petreceri. Şi a rămas neschimbată! Îşi face machiajul, zilnic, îşi pune bijuteriile, îşi dă cu ruj“.

CITEŞTE ŞI:

VIDEO Miracolul belgian: A învins coronavirus la 95 de ani! „Doctorii ne-au zis că asta a contat enorm“

FOTO Pacientă de 103 ani, vindecată de coronavirus în Iran: Ce spun medicii

În lumePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite