Ce puteți face din coaja de banană. Cât de utilă este în produsele de patiserie

0
Publicat:

Cojile de banane uscate și măcinate pot fi transformate în produse de patiserie care au un gust la fel de bun, dacă nu chiar mai bun decât produsele pe bază de grâu, anunță un studiu publicat în ACS Food Science & Technology, citat de Science Alert.

Produsele de patiserie pot fi făcute și din coji de banane Arhivă Adevărul

Nu v-ați gândit niciodată să gătiți cu o coajă de banană. Oamenii de știință au demonstrat, pe baza unui experiment, ce puteți face cu ea. Atunci când produsele experimentului au fost testate la gust, consumatorii au declarat că au fost la fel de mulțumiți de arome ca și în cazul prăjiturilor cu zahăr.

Îmbogățite cu coji de banane, de exemplu, prăjiturile cu zahăr realizate în cadrul studiului conțineau mult mai multe fibre, magneziu, potasiu și compuși antioxidanți.

Partea proastă este că, adăugând prea multă făină din coji de banane, prăjiturile au fost oarecum maronii și tari, probabil din cauza tuturor fibrelor suplimentare. Dar atunci când loturile au fost făcute cu făină care conținea 7,5 la sută coajă de banană, textura fursecurilor a atins un echilibru mult mai atrăgător. Produsele s-au păstrat bine și pe raft timp de trei luni la temperatura camerei.

Utilizarea făinii din coji de banane în pâine, prăjituri și paste ar putea fi, de asemenea, de luat în considerare. Coaja de banană oferă o culoare alimentară naturală produsului copt, precum și un plus nutrițional.

Un studiu din 2016 a constatat că înlocuirea a până la 10 % din făina de grâu cu făină din coajă de banană poate îmbogăți pâinea coaptă cu un conținut mai mare de proteine, carbohidrați și grăsimi.

Consumul cojii acestui fruct nu este doar o opțiune sănătoasă, ci poate contribui la reducerea risipei alimentare. Aproximativ 40 la sută din greutatea unei banane se află în coaja sa și, de cele mai multe ori, această coajă plină de nutrienți este pur și simplu aruncată.

Același lucru este valabil și pentru alte coji de fructe, cum ar fi coaja de mango, despre care s-a constatat, de asemenea, că sporește proprietățile antioxidante ale unei prăjituri și îi îmbunătățește aroma.

Mai multe pentru tine:
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
Situl istoric „După Ziduri”, distrus după reparațiile Primăriei Brașov? George Scripcaru: „Lucrurile sunt în regulă ca și procedură și etapă”. Ministerul Culturii: „Nu s-a respectat acordul. DJC Brașov a solicitat oprirea de urgență a lucrărilor”
Gestul superb făcut de Regele Charles pentru Kate Middleton, nora lui preferată! A fost un moment emoționant
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
Peștele ieftin care e mai sănătos decât crezi. Dr. Mihaela Bilic garantează: „Cea mai mare cantitate de acizi grași esențiali”
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat