Festivalul de operă şi operetă în aer liber de la Timişoara a ajuns la ediţia a XI-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În Parcul Rozelor din Timişoara se va desfăşura o nouă ediţie a Festivalului de operă şi operetă

Şapte spectacole vor fi prezentate la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului de operă şi operetă în aer liber de la Timişoara, care se va desfăşura în perioada 21-23 august şi 28-30 august, în Parcul Rozelor din oraş, intrarea spectatorilor fiind gratuită.

Ccea de-a XI-a ediţie a Festivalului de operă şi operetă în aer liber de la Teatrul de Vară din Parcul Rozelor Timişoara se va desfăşura în două intervale, respectiv 21-13 august şi 28-30 august.

"Opera Naţională Română Timişoara, în colaborare cu Primăria şi Consiliul Local Timişoara şi Casa de Cultură, va prezenta şapte spectacole, în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului de operă şi operetă în aer liber, de la Teatrul de vară din Parcul Rozelor", se arată în comunicat.

Astfel, vineri, 21 august, de la ora 20.30, va avea loc un concert extraordinar cu participarea Corului Regal Venlonda din Venlo, Olanda, precum şi a soliştilor vocali şi a orchestrei Operei din Timişoara.

Sâmbătă, 22 august, de la ora 20.30, va avea loc spectacolul de operă "Nunta lui Figaro" de W.A. Mozart, iar duminică, tot de la ora 20.30, va avea loc spectacolul muzical "Scripcarul pe acoperiş" de J. Bock.

Cea de-a doua parte a festivalului va începe vineri, 28 august, de la ora 20.30, cu spectacolul de operetă "Contesa Maritza" de E. Kalman.

Sâmbătă, 29 august, de la aceeaşi oră, este programat spectacolul de operă "Turandot" de G. Puccini, iar duminică, 30 august, în încheierea festivalului sunt programate două spectacole. Astfel, primul va avea loc de la ora 11.00 - "Hansel şi Gretel" de E. Humperdinck, iar cel de-al doilea spectacol - "Voievodul Ţiganilor" de J. Strauss, se va desfăşura de la ora 20.30.