Pașii care trebuie urmați pentru a congela pepenele roșu. La ce poate fi folosit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pepenele roșu poate fi congelat, dar specialiștii spun că sunt câteva secrete care trebuie urmate.

Pepenele roșu este fructul sezonului FOTO: arhivă

Deși puteți folosi fructele congelate pentru o mulțime de lucruri - produse de patiserie, băuturi, salate de fructe și multe altele - unele sunt mai bune pentru anumite aplicații și nu se comportă bine după decongelare. Acest lucru este valabil mai ales în cazul pepenelui, motiv pentru care nu veți vedea pepenele la raionul de fructe congelate din supermarket, scrie simplyrecipes.com.

Puteți congela pepenele, dar trebuie să urmați câțiva pași cheie și să folosiți fructele congelate. Din fericire, aceste lucruri sunt delicioase și vă pot face să vă gândiți aștfel la  pepenele roșu.

Cum să congelați pepenele roșu

Se taie coaja verde și coaja albă și se taie interiorul roz în cuburi de aproximativ 2,5 cm. Tapetați o foaie de copt mare sau două cu hârtie pergament și așezați cuburile deasupra, distanțându-le ușor astfel încât să nu se atingă. Se congelează timp de cel puțin 1 oră, ideal 2 până la 3 ore.

După ce au înghețat, transferați cuburile într-o pungă cu fermoar pentru congelator, stoarceți aerul și păstrați-le până la o lună. Lucrați rapid, deoarece pepenele congelat începe să se dezghețe rapid.

Cum să folosiți pepenele congelat

Nu se recomandă decongelarea pepenelui congelat, pentru că pepenele este în mare parte apă, acesta pierde cea mai mare parte din apă atunci când se dezgheață, dând fructului o textură spongioasă.

Din fericire, pepenele congelat este delicios! Dacă este o zi foarte caldă, pur și simplu ronțăiți câteva bucăți de pepene înghețat și vă veți răcori imediat. Textura este similară cu cea a unei înghețate și nu conține zahăr adăugat sau coloranți.

Adăugați  pepenele congelat într-un robot de bucătărie și să îl transform într-o granita rapidă. Pulsați de mai multe ori pentru a sparge cuburile, apoi răzuiți pe margini, până când se formează o pudră roz pufoasă. Serviți imediat. Este delicioasă stropită cu lapte condensat îndulcit sau presărată cu un amestec de praf de chili, sare și zahăr.

De asemenea, puteți adăuga pepene verde congelat în băuturi, în loc de sau pe lângă gheață. Încercați să preparați o margarita înghețată cu pepene roșu sau o limonadă congelată cu pepene roșu!