Cum să prepari cea mai gustoasă friptură. Reţeta inedită propusă de un bucătar chef

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţeta propusă de bucătarul Jose Garces este delicioasă/FOTO www.menshealth.com

Chef Jose Garces, proprietarul mai multor restaurante, printre care şi Rural Society din Washington, bazat pe preparate la grătar, prezintă o reţetă delicioasă, inedită, pentru friptură.

Bucătarul este de origine ecuadoriană, ţată în care mâncarea la grătar are o tradiţie îndelungată, scrie Men's Health. Reţeta lui este destul de simplă şi asigură cea mai gustoasă carne preparată la grătar pe care o veţi mânca vreodată.

Ingrediente necesare:

-două bucăţi de unt puţin topit

-jumătate de ceapă galbenă, tăiată în felii subţiri

-jumătate de sticlă de vin roşu malbec

-1,3 kg ciuperci

-un sfert de cană de ulei de măsline

-suc de lămâie

-oregano proaspăt, mărunţit

-pătrunjel proaspăt, mărunţit

-aproximativ un kilogram de carne pentru friptură (preferabil coaste)

-sare de mare, piper negru proaspăt, zahăr, după gust

Mod de preparare:

Într-o tigaie topeşte untul la foc mediu, adaugă ceapa şi amestecă des, până când se rumeneşte, timp de 3-5 minute. Micşorează focul şi găteşte, amestecând din când în când, timp de jumătate de oră, până când ceapa se va carameliza. Pune deoparte ceapa, pentru a se răci la temperatura camerei.

Într-un ibric pune vinul malbec pe foc mediu şi găteşte timp de 20-30 de minute, când când scade destul de mult. Ia de pe foc şi amestecă-l într-un bol separat, cu ceapa şi untul. Amestecul poate fi lăsat la temperatura camerei, dacă va fi folosit peste cel mult două ore, sau pus la frigider, dacă va fi folosit mai târziu.

Încălzeşte grătarul la foc puternic. Într-o oală mai mare, pune ciupercile şi sarea, plus uleiul de măsline, prăjeşte ciupercile timp de 10 minute, până devin fragede şi maronii. Pune deoparte ciupercile şi toarnă în oală sucul de lămâie, oragano şi pătrunjelul. Apoi pune amestecul deoparte.

Pe ambele părţi ale fripturii pune sare, piper şi zahăr, eventual alte condimente. Pune carnea pe grătar la foc mediu timp de 3 minute, pe fiecare parte. Apoi ia carnea de pe foc şi unge ambele părţi cu amestecul format din unt şi malbes, apoi taie felii carnea şi serveşte-o cu ciuperci.

Mai multe pentru tine:
Eduard, un copil de 10 ani, crescut de bunici și abandonat de părinți, luptă pentru viață! A vomitat sânge și are nevoie de o operație urgentă la inimă. AJUTĂ ȘI TU!
Cauza morții bateristului Marius Keseri de la Direcția 5. Prietenii rup tăcerea. „Boala cumplită îl schimbase, nu-l mai recunoșteai. Venea la biserică să se roage”. Ultimele fotografii
Interesele familiei Trump au prelungit războiul din Gaza cu un an. Dezvăluirea unui ziarist american
Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuriile românilor. Dr. Virgiliu Stroescu îl recomandă în fiecare zi: „Ne curăță și ne vindecă tot organismul”
Apelurile iniţiate din străinătate, care afişează în mod fals numere românești de telefonie fixă, vor fi blocate
Luptele duse pentru cucerirea redutei Grivița II, în timpul Războiului de Independență
I-a donat propriul rinichi, dar n-a fost invitată la nunta Selenei Gomez. Cum explică donatoarea trădarea
Femeile care au înfruntat foamea, frica și moartea: adevărul despre cum a distrus Uniunea Sovietică Moldova anilor ’40
Neliniște la palat! Ce crede familia regală britanică despre apariția lui Meghan Markle la Săptămâna Modei de la Paris
Oana Roman nu îl mai menajează pe Botezatu! „Se îmbracă de zici că vrea să impresioneze un extraterestru cocalar”
De ce Eugen Cristea și Anca Pandrea simt în casă energia persoanelor moarte: „Nu oricine poate”. Și Mihai Onilă are o legătură paranormală cu fiica-înger: „O aud mental”