Cum să prepari cea mai gustoasă friptură. Reţeta inedită propusă de un bucătar chef

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţeta propusă de bucătarul Jose Garces este delicioasă/FOTO www.menshealth.com
Reţeta propusă de bucătarul Jose Garces este delicioasă/FOTO www.menshealth.com

Chef Jose Garces, proprietarul mai multor restaurante, printre care şi Rural Society din Washington, bazat pe preparate la grătar, prezintă o reţetă delicioasă, inedită, pentru friptură.

Bucătarul este de origine ecuadoriană, ţată în care mâncarea la grătar are o tradiţie îndelungată, scrie Men's Health. Reţeta lui este destul de simplă şi asigură cea mai gustoasă carne preparată la grătar pe care o veţi mânca vreodată.

Ingrediente necesare:

-două bucăţi de unt puţin topit

-jumătate de ceapă galbenă, tăiată în felii subţiri

-jumătate de sticlă de vin roşu malbec

-1,3 kg ciuperci

-un sfert de cană de ulei de măsline

-suc de lămâie

-oregano proaspăt, mărunţit

-pătrunjel proaspăt, mărunţit

-aproximativ un kilogram de carne pentru friptură (preferabil coaste)

-sare de mare, piper negru proaspăt, zahăr, după gust

Mod de preparare:

Într-o tigaie topeşte untul la foc mediu, adaugă ceapa şi amestecă des, până când se rumeneşte, timp de 3-5 minute. Micşorează focul şi găteşte, amestecând din când în când, timp de jumătate de oră, până când ceapa se va carameliza. Pune deoparte ceapa, pentru a se răci la temperatura camerei.

Într-un ibric pune vinul malbec pe foc mediu şi găteşte timp de 20-30 de minute, când când scade destul de mult. Ia de pe foc şi amestecă-l într-un bol separat, cu ceapa şi untul. Amestecul poate fi lăsat la temperatura camerei, dacă va fi folosit peste cel mult două ore, sau pus la frigider, dacă va fi folosit mai târziu.

Încălzeşte grătarul la foc puternic. Într-o oală mai mare, pune ciupercile şi sarea, plus uleiul de măsline, prăjeşte ciupercile timp de 10 minute, până devin fragede şi maronii. Pune deoparte ciupercile şi toarnă în oală sucul de lămâie, oragano şi pătrunjelul. Apoi pune amestecul deoparte.

Pe ambele părţi ale fripturii pune sare, piper şi zahăr, eventual alte condimente. Pune carnea pe grătar la foc mediu timp de 3 minute, pe fiecare parte. Apoi ia carnea de pe foc şi unge ambele părţi cu amestecul format din unt şi malbes, apoi taie felii carnea şi serveşte-o cu ciuperci.

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite