Steaua – Vaslui devine un fiasco: moldovenii vor folosi prima echipă, dar pregătesc o surpriză pentru Porumboiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Antal e golgheterul celor de la FC Vaslui
Liviu Antal e golgheterul celor de la FC Vaslui

La un moment dat, exista pericolul ca galben-verzii să nu se prezinte la partida din această seară (ora 20.30, Dolce Sport şi Antena 1). Acum, ei au deplasat două loturi de fotbalişti la Bucureşti, însă scandalul e departe de final.

UPDATE Liviu Ciobotariu a precizat, la rândul său, că îi este foarte greu să lucreze sub presiune, recunoscând că jucătorii sunt total demotivaţi din cauză că nu şi-au mai primit de luni bune salariile: "N-aş dori niciunui antrenor să treacă prin asemenea momente, sunt neplăcute. Lucrez cu un grup care este nemulţumit, dar avem speranţa că aceste probleme se vor rezolva curând, pentru că jucătorii au ajuns la o limită. E clar că atunci când nu ţi-ai primit restanţele e greu să te mai antrenezi, să te gândeşti la joc. Sunt probleme la toate echipele, dar să ajungi să nu vrei să te prezinţi la joc... e o situaţie mai delicată", a spus Ciobotariu la Dolce Sport.


Potrivit directorului sportiv Cătălin Popa, capii acestei revolte au fost fotbaliştii Liviu Antal, Cătălin Straton şi Andrei Cordoş. Aceştia au fost cei mai vehemenţi şi încercat să-i determine pe colegii lor să nu se prezinte la partida cu Steaua. "Dacă i-aţi fi întrebat pe toţi, 18 dintre cei 24 de jucători ar fi dorit să joace contra Stelei, indiferent de condiţii sau de situaţia de la club. Au fost nevoiţi să se supună influenţei liderilor grupului - Antal, Stratron şi Cordoş - care au fost cei mai vehemenţi. Ar trebui să se comporte ca nişte fotbalişti profesionişti, nu ca nişte amatori", a comentat Popa pentru Digi Sport. 

Boicotul fotbaliştilor de la Vaslui a fost comentat inclusiv de preşedintele LPF, Gino Iorgulescu. Şeful Ligii e de părere că acest caz aruncă o pată neagră asupra fotbalului românesc. "Un astfel de comportament contravine în mod flagrant principiilor fundamentale ale fotbalului profesionist – loialitate, integritate şi sportivitate - afectând în mod grav imaginea Campionatului Naţional Liga I, precum şi integritatea competiţiei sportive", a spus Iorgulescu într-un comunicat de presă.

Chestionat asupra posibilităţii ca Steaua să câştige trei puncte la masa verde în cazul în care Vasluiul nu se va prezenta la meci, Laurenţiu Reghecampf a spus răspicat că nu-şi doreşte acest lucru şi, în plus, a menţionat că Steaua nu e interesată de niciun jucător moldav, în ciuda speculaţiilor din ultima vreme. "Am spus dinainte că nu cred că vor juca cu juniorii. Cred că vor veni la stadion şi vor juca. Nu există niciun interes pentru vreun jucător de la Vaslui. Nu vrem să luăm jucătorii nimănui. Niciodată nu va ajunge Celeban la Steaua, dacă nu va exista o înţelegere între cele două părţi. Steaua are puterea să câştige un meci acasă cu FC Vaslui. Îmi pare rău că se întâmpla asta la Vaslui, au făcut investiţii mari, au jucat în cupele europene", a precizat Reghe la Sport.ro.


Autocarul Vasluiului a pornit spre capitală, joi seară, a făcut o oprire la Bârlad, acolo unde i-a „pescuit“ pe juniorii de la echipa a doua, care au între 15 şi 18 ani. Acesta urma să fie lotul pentru confruntarea cu Steaua din această seară, după ce fotbaliştii de la prima formaţie au intrat în grevă. Ei sunt neplătiţi de mai multe luni. Spre exemplu, golgheterul Liviu Antal susţine că nu şi-a încasat banii din luna august a anului trecut!

LPF îi ameninţă pe jucători: „Dacă nu jucaţi, adio banii“

Dacă Adrian Porumboiu n-avea nicio problemă ca Vasluiul să se prezinte în Ghencea cu juniorii, el fiind preocupat doar de încasarea banilor din drepturile de televizare, în schimb, Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a taxat intenţia moldovenilor de a folosi garnitura secundă.

„Un astfel de comportament contravine, în mod flagrant, principiilor fundamentale ale fotbalului profesionist – loialitate, integritate şi sportivitate – afectând, în mod grav, imaginea Campionatului Naţional Liga I, precum şi integritatea competiţiei sportive.

Dorim să le reamintim fotbaliştilor profesionişti de la Sporting Club SA Vaslui că una dintre principalele obligaţii stabilite în sarcina lor prin art. 5 alin. (2) lit. b) din Regulamentul privind Statutul şi Transferul Jucătorilor de Fotbal este aceea de a participa la jocurile oficiale ale echipei la care sunt legitimaţi, în functie de valoarea, pregătirea şi forma lor sportivă, şi de necesităţile clubului. 

Suntem conştienţi de problemele financiare majore cu care se confruntă mai multe cluburi din Campionatul Naţional Liga I, precum şi de faptul că jucătorii profesionişti de fotbal sunt afectaţi de criza de lichidităţi a cluburilor de fotbal, însă desconsiderarea competiţiei sportive nu reprezintă o soluţie pentru rezolvarea acestor probleme. Legislaţia din România, precum şi regulamentele sportive naţionale şi internaţionale oferă jucătorilor profesionişti de fotbal o serie de mecanisme juridice pentru recuperarea sumelor datorate de cluburile la care sunt legitimaţi. Refuzul de a evolua într-un meci oficial nu se regăseşte printre modalităţile de rezolvare a diferendelor juridice. 

De asemenea, le reamintim jucătorilor de la Sporting Club SA Vaslui că, prin comportamentul lor, pot determina sancţionarea disciplinară a clubului, eliminând astfel orice şansă în privinţa recuperării sumelor de bani la care sunt îndreptăţiţi, potrivit contractelor încheiate. 

În final, dorim să le adresăm reprezentanţilor AFAN, precum şi celorlalţi reprezentanţi ai jucătorilor de la Sporting Club SA Vaslui (avocaţi, consilieri juridici, agenţi de jucători, etc) rugămintea de a reitera fotbaliştilor necesitatea de a respecta competiţia sportivă şi adversarul, deoarece fotbalul trebuie să ramână mai presus de bani ori de alte interese materiale sau de altă natur“, se arată în comunicatul publicat pe site-ul lpf.ro.

Vor să oprească meciul

În aceste condiţii, Antal şi compania au cedat şi, vineri dimineaţa, au pornit spre Bucureşti, pentru a se prezenta la partida cu Steaua. Totuşi, potrivit gsp.ro, ei pregătesc o surpriză lui Adrian Porumboiu.

Elevii lui Liviu Ciobotariu intenţionează să oprească meciul, timp de 15 minute, în semn de protest faţă de neplata salariilor. Un episod similar s-a petrecut, în sezonul trecut, la un meci Astra – Rapid. În minutul 36 al partidei, portarul Pecanha a simulat o accidentare moment în care toţi jucătorii echipei giuleştene au ieşit de pe teren, au mers la galerie, unde fanii scandau împotriva conducerii din Grant. După câteva minute, fotbaliştii Rapidului au revenit pe teren.

CITEŞTE ŞI:

*Porumboiu reacţionează la greva jucătorilor de la Vaslui: după ce nu şi-a plătit fotbaliştii, acum îi ia şi peste picior

*Steaua – Vaslui naşte un scandal: casele de pariuri au scos meciul din oferta lor, după anunţul făcut de moldoveni

*Sărăcia ucide fotbalul: Steaua – FC Vaslui e în pericol să nu se joace. Care vor fi consecinţele unei premiere istorice

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite