UPDATE Cod galben de vânt puternic emis pentru mai multe judeţe din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vremea se răceşte în zilele următoare   FOTO: Shutterstock
Vremea se răceşte în zilele următoare   FOTO: Shutterstock

Miercuri, începând de la ora 18.00 şi până pe 11 aprilie la ora 21.00, va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare, potrivit unei avertizări meteo date de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). De altfel, meteorologii au emis şi cod galben de vânt puternic în mai multe judeţe din ţară.

UPDATE Specialiştii au emis o avertizare de cod galben de vânt, valabilă până la ora 00.00, pentru judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi. La rafală, viteza vântului ar putea atinge şi depăşi 55-65 de kilometri pe oră

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, două atenţionări nowcasting cod galben de vânt puternic valabile în următoarele ore în judeţele Dolj, Mehedinţi, Botoşani, Suceava, Neamţ şi Iaşi.

Potrivit ANM, în intervalul orar 18,15 — 21,00, pe arii extinse în judeţul Dolj, inclusiv municipiile Craiova, Bechet şi Băileşti, şi local în judeţul Mehedinţi se vor semnala intensificări ale vântului ce vor atinge şi depăşi la rafală 55-65 km/h.

De asemenea, în intervalul orar 18,15 — 20,15, în judeţele Botoşani, Suceava, Neamţ şi Iaşi se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze de până la 55...65 km/h.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri dimineaţă, o informare meteo de instabilitate atmosferică şi răcire accentuată a vremii, valabilă începând de miercuri, ora 18,00, până vineri, ora 21,00.

În intervalul menţionat va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.


Astfel, în sud şi est cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp, în 24 de ore. Îndeosebi în seara zilei de miercuri, 09 aprilie şi în noaptea de miercuri spre joi, ploile vor fi sub formă de aversă, se vor semnala descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Valorile termice vor scădea accentuat, mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar vremea va deveni rece pentru această perioadă, potrivit ANM.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite