Băsescu: În mod categoric trebuie să uităm de Schengen. Zgonea ar trebui să demisioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Marian Iliescu
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Marian Iliescu

Preşedintele Traian Băsescu a discutat miercuri, la B1 TV, pe marginea legilor scandaloase de ieri din Parlament, despre proiectul de descentralizare, despre nominalizarea lui Lucian Bolcaş la CCR, despre declaraţiile lui Daniel Barbu şi despre acciza de 7 eurocenţi pe carburant.

Adresează-i întrebări preşedintelui Traian Băsescu, invitat la Adevărul Live de la ora 11.00INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte dezbaterea în modulul Adevărul LIVE 

Principalele declaraţii ale preşedintelui:

Despre legea amnistiei


Poate punerea pe ordinea de zi a Legii amnistiei este pentru a i se da un vot negativ. Când sunt lovite instituţiile democratice ale statului, nu te poţi referi în alţi termeni la aceste acţiuni - e lovitură de stat. Că o faci prin declaraţii, prin acţiuni care duc la diminuarea impactuluia acestor instituţii, e acelaşi lucru. Punerea sub control a statului şi a Justiţiei în mod deosebit se urmăreşte.

În vara anului trecut, s-a urmărit îndepărtarea preşedintelui, pentru că numea şefii de instituţii. S-a mers pe varianta: facem numirile cum stabilim la partid. Nu se desfiinţează instituţiile, ci se golesc de conţinut sau se reduc atribuţiile.  Pentru mine, marea dezamăgire este că în fază iniţială, şefii celor două grupuri, Toader şi Rădulescu, au semnat pentru diminuarea atribuţiilor ANI. Nu cred că au semnat fără să consulte conducerea partidului. Mâine parcă văd că spun: "Băsescu a adus postacii la B1".

Despre reacţiile venite din plan extern privind modificările Codului Penal

Eu am încercat să previn reacţiile. Am discutat la telefon cu domnul Zgonea, am trimis o scrisoare. Lucrurile nu au fost înţelese şi am estimat acest tip de reacţie. Nu are efecte asupra celor care ne-au pus în această situaţie, tot românii vor suferi. În mod categoric, trebuie să uităm de Schengen, pentru că va fi un raport MCV foarte prost.

Cu astfel de etichete, o ţară nu poate avansa în credibilitate în UE. Oamenii ăştia au făcut un mare rău României. Dincolo de acţiunea parlamentarului de rând, au fost trei mari responsabili: Ponta, care a avut o presiune enormă de la baronimea locală să amputeze ANI şi DNA ca instituţii care pot să-i prindă, Antonescu – acelaşi tip de presiune şi un om care s-a comportat – mă scuzaţi – ca un şmenar, iar acesta este Zgonea.

Traian Băsescu, la B1TV: În mod categoric trebuie să uităm de Schengen


Ştiţi câte legi s-au votat legat de Codul Penal? Două – o lege pentru mutilarea articolului 253 din Codul penal şi alta care afectează vreo 12 articole din Codul Penal vechi şi nou.  Zgonea a manipulat votarea a două legi care nu erau pe ordinea de zi şi care nu aveau aviz CSM, deşi vizau instituţii parte a sistemului de justiţie. Eu cred că Zgonea ar trebui să demisioneze.

Aduceţi-vă aminte ce s-a făcut cu Anastase, când ea nu avea atribuţiuni să numere, ci secretarul Camerei. Legea sa a fost corectată, retrimisă de mine. Acest om a pus România într-o situaţie îngrozitoare. Sigur, voi aplica toate procedurile constituţionale pentru a împiedica aceste modificări. Mă uit însă la câtă iresponsabilitate şi minciună se propagă în spaţiul public. Ponta se face că stă pitit, ca şi cum se poate lua decizia ca o majoritate să modifice Codul Penal, fără ca liderul să ştie.

Antonescu bate câmpii, spunând că nu sunt funcţionari publici senatorii, deputaţii, primarii. Vreau să vedeţi cât de perfid e făcută modificarea la art. 253 din Codul Penal.  Este o lege votată ieri, care vizează strict Codul Penal în vigoare, cel care va intra în vigoare şi mai e o lege, pentru modificarea art. 253 din Codul Penal. E un singur articol scris cu o perfidie incredibilă.

Atenţie, fapta persoanei care în exercitarea atribuţiilor de serviciu ce rezultă dintr-un contract de muncă cu o instituţie prevăzută la art. 45 - care sunt? - primăriile, consiliile, consiliile judeţene. Ei nu au contracte, sunt aleşi.

Aleşii neavând contracte nu pot fi suspectaţi de conflict de interese şi de aici se întâmplă două lucruri - nu li se mai aplică procesul de incompatibilitate, deci ANI nu mai există şi mai intervine un lucru - nu mai intră în conflict de interese dacă prin acte administrative alocă contracte soţiei, copiilor, fratelui.

Deci mizând pe modul ermetic în care a fost scris articolul, Antonescu spune că nu e adevărat. Ba este. Primarii, preşedinţii de CJ, senatori, deputaţi şi preşedintele nu au contracte de muncă şi nu au fişa postului.  E o formă de a da liber la furat bani publici pentru politicieni.

Mai e o formă, de a înceta anchetele în desfăşurare. Degeaba ţipă Georgescu că sunt 60 de primari incompatibili. Dacă se promulgă legea, toţi sunt curaţi. Mai fac un lucru: pedepsele sunt acum între şase luni şi şase ani pentru nerespectarea condiţiilor de atribuire a contractelor. Reduc perioada de la trei luni la trei ani.

Să mergi aşa departe să spui că nu e incompatibilitate dacă eu, primar, dau un contract de 100 de milioane soţiei e prea mult. Cum au crezut că nu va fi o reacţie groaznică de la ambasade? Mai era puţin şi ne băteau cu legea-n cap. Suma luată din acciză urmează să fie dată de Dragnea primarilor, iar modificarea Codului era imperios necesară. Nu aş vrea să folosesc expresii urâte. Cum să spui că dacă furi jumătate de milion şi te prinde iei amendă penală?

Traian Băsescu, la B1TV: Acciza pe carburant este un bir pentru campanie


E incredibil ce naţie de oameni, cum or fi putut gândi aşa. O jumătate de milion de euro - dacă mă prinde, îmi dă o amendă. Sunt sigur că la o asemenea sumă uriaşă, nu intru în puşcărie. Cum e posibil să gândeşti aşa? Să mergem puţin să vedem ce s-a mai votat. Cine nu mai are contract în afară de administraţiile locale, senatori, deputaţi, nu mai au contract notarii - şi sunt atâtea fraude în procesele de restituire

Nici avocaţii, care de atâtea ori tranzacţionează influenţă, nici judecătorii nu mai au statut de funcţionar public, pentru că nu au contract de muncă.: Este groaznic ce au făcut. Acolo au fost câţiva băieţi deştepţi care au spus: noi toţi, politicieni, avocaţi ne punem la adăpost să putem fura în linişte.

De ce au făcut-o atât de extinsă? Să fie toată lumea mulţumită în dispreţul oamenilor. Tot ce înseamnă putere a fost miluită de această lege, de aceea mi se pare de o hidoşenie rară. Nu am văzut atâta hidoşenie în vreo lege şi este numai mentalitatea unor ticăloşi. Nu îi pun în categoria asta pe toţi cei care au votat, 90% au votat în necunoştinţă de cauză, habar n-au avut ce au votat.

Au zis să fie mulţumit şeful când se întoarce din Africa de Sud. A trecut de camera decizională, deci legea vine la promulgare. Vă imaginaţi cum ar fi fost cu un preşedinte al lor? În timpul majorităţii conduse de Boc nu au îndrăznit să facă aşa ceva.

Despre nominalizarea lui Bolcaş la CCR

Legea CCR spune că un nou judecător depune jurământ în faţa preşedintelui şi a preşedinţilor celor două Camere.
Nu ştiu care e impactul, dar nu voi participa la această ceremonie când e vorba de Bolcaş şi această ceremonie nu se va desfăşura la Cotroceni. Mi se pare inadmisibil să numeşti în CCR un om cu mentalitatea şi gândirea lui Lucian Bolcaş.

Oricât s-ar supăra, nu pot uita dispreţul pe care îl are pentru statul de drept şi l-a manifestat fără rezerve şi are şi probleme de antisemitism demonstrate. Nu voi participa la ceremonia de depunere a jurământului de către acest domn. Dacă era o prevedere constituţională, probabil participam.

Aici e prevedere în Legea CCR, nu îmi dau seama dacă are acelaşi impact. Problema este a lor, să găsească şi soluţia politică. Nefiind obligaţie constituţională, nu există sancţiuni pentru mine că nu particip. Dacă el se simte judecător al CCR, în condiţiile în care preşedintele nu i-a primit jurământul, problema lui.

Despre interceptările parlamentarilor: Ne întoarcem la imposibilitatea de a documenta fapte de corupţie, cred că este o mare greşeală şi trebuie corectată prin lege. Din acest punct de vedere, atât Parchetele cât şi Înalta Curte au sesizat Guvernul că trebuie iniţiat un proiect de lege pentru rezolvarea problemelor.

Despre modificarea Codului Penal

Legea s-a vrut a diminua numărul de romi din penitenciare. Proiectul de lege a intrat pe mâna unor şacali, care au vrut să facă amnistia pentru unii ca Voiculescu, Remeş. Au mers foarte departe, deci cam toţi ar ieşi din puşcărie şi i-am avea candidaţi la europarlamentare.

Vreau să ştiţi ce e în proiect, pentru că toate amendamentele au trecut, mai e de dat votul final. Se amnistiază abuzul în serviciu în formă calificată, luarea de mită, darea de mită, primirea de foloase necuvenite, trafic de influenţă, infracţiuni de crimă organizată. Deci ne gândim şi la Bercea Mondialul să îl scoatem din puşcărie.

Se confirmă continuarea tentativei de lovitură de stat din vară. O astfel de lege ar fi discreditarea justiţiei, o descurajare pentru toţi cei care au muncit să îi ducă acolo unde le este locul pe infractori. Mai mult, ar fi momentul în care România ar arăta că nu e capabilă de progres. Aruncă România în afara Europei din punctul de vedere al credibilităţii. Vom fi consideraţi o ţară în afara regulilor europene. Vă asigur.

Ce este îngrijorător? Mă uit la români, ei nu înţeleg că este fundamental ca aceste instituţii să funcţioneze, nu înţeleg că nu pot să ajungă cândva la bunăstare dacă nu funcţionează justiţia, pentru că ea asigură echilibrele în societate, ponderarea lăcomiei celor care au pixul, cum zice Dragnea.

Cred că în momentul acesta, când s-au dat pe faţă că rămâne o constantă pentru ei punerea sub control a justiţiei, cred că românii trebuie să reacţioneze. Şeful grupului PDL din Camera Deputaţilor a semnat pentru rezolvarea problemelor de incompatibilitate. Parcă mi se pare prea mult pentru un loc la europarlamentare. Se sacrifică prea mult. Monicăi Macovei, care face morală tuturor, am vrut să-i transmit acest mesaj şi atât.

Despre acciza pe carburant
 

Traian Băsescu, la B1TV: USL nu se rupe până la prezidenţiale

Aştept ca în zilele următoare să dorească premierul să avem o discuţie. Eu îmi menţin punctul de vedere că acciza nu trebuie introdusă deloc, pentru că în buget sunt resurse. Eu nu am anunţat că nu voi semna mandatul pentru semnarea scrisorii către Fond fără să fi discutat cu CE şi FMI. Cine îşi imaginează că mă apuc de gesturi bruşte care să surprindă partenerii greşeşte.

Acciza nu era necesară, bugetul are resurse să acopere angajamentele Guvernului. Problema este că USL - aici nu e vorba numai de PSD - vor bani în plus pentru anul electoral să îi pompeze către primari şi preşedinţi de CJ. Acest lucru mi se pare imoral. Frate, dacă vrei campanie, fă-o pe banii tăi, pe banii partidului, nu pune bir pe toată populaţia!

E unul din cele mai imorale lucruri, dar trebuie să ne obişnuim cu imoralitatea acestei alianţe. Efectul economic este creşterea preţului la combustibil, la toate bunurile de consum, este de frânare a creşterii economie. Nu ştiu dacă s-au speriat de proteste, mişcarea transportatorilor a avut şi ea efectul ei. Este absolut caraghios să spui că nu aplici acciza la motorină, la benzină, da. Cum discriminezi populaţia?

Despre proiectul de descentralizare

E o copilărie, nu ar rezista în faţa CCR nici să treacă pragul. Sunt mai relaxat în ce priveşte contestarea la CCR, pentru că azi nu s-a pronunţat pe descentralizare, deci oricum acest buget nu poate intra în vigoare cu o situaţie neclară a descentralizării.

Unul din lucrurile fundamentale e definiţia statului român. Or, pierderea controlului de către ministere. Spre exemplu, la Sănătate - ce înseamnă aceste direcţii? E instrumentul prin care ministerul verifică modul în care îşi desfăşoară activitatea spitalele, policlinicile şi îndeplinirea politicii sanitare. Păi dacă le dai la preşedintele de CJ, cum controlezi tu, minister, spitalul de la Ploieşti, de la Craiova, mai ştiu eu de unde?

Mai e un lucru, se generează şi un conflict. Unul din argumentele pentru care am susţinut procesul descentralizării spitalelor este acesta: dacă ai spital şi direcţii sanitare în subordinea MS, nu o să ai niciodată o oglindă clară despre situaţia din spitale. Lucrul ăsta Boc l-a înţeles foarte bine.

Argumentul fundamental din punct de vedere constituţional este că România e stat unitar. Cu pensiile, cu ajutoarele sociale nu mai am nicio problemă. Bugetul asigurărilor sociale este în Monitorul Oficial. Nu acolo sunt problemele, nu acolo se duce taxa pe combustibil, ci la Dragnea.

Problema este cu bugetul de stat. Dar atenţie! Până nu e promulgat bugetul nu se pot plăti acei 10%  la dascăli şi alocaţia pentru medici rezidenţi. Dar au legi şi le pot pune în aplicare dacă vor. Aceste strigături sunt ca pârghii de şantaj. Nu au găsit omul. Eu le pot spune cum să plătească aceste beneficii. Sper să avem întâlnirea şi să discutăm omeneşte, când îşi face timp, până pe 29.

Despre comisia Călăraşi

Nu are legătură bugetul, am altă părere. Comisiile sunt în funcţiune, vor să le utilizeze să le promulg bugetul. Nu o voi face. Am spus eu deja: vor vedea cum poţi să cumperi cinstit pământ şi nu furându-l de la ADS şi prin tertipuri. Fiica mea a luat credit, a avut venituri suficiente şi îl plăteşte în 30 de ani, dar nu a luat pământ de la ADS ca toţi şmecherii.

Premierul a luat 2800 ha de la Academia Agricolă şi le-a dat la CJ Brăila, dar a aflat că mă interesez în cel mai înalt grad şi a renunţat anul acesta, spunând că îl dă înapoi la Academie pentru un an şi după ce termin mandatul va rezolva problema. Tipul acesta de om - premierul - dai 2800 ha de teren lui Bunea Stancu pentru clientelă politică şi stimulezi nişte anchete pentru pământ luat cinstit.

Despre liderii USL

Nu mă puneţi să-i bârfesc! Ştiţi cum sunt oamenii ăştia? Când ţi se pare că a înţeles puţin drumul european, dă cu bâta-n baltă, cum face Antonescu. Cum să mai votezi unul ca el, când încearcă să ne prostească? El s-a decredibilizat, ieri şi azi a făcut pulbere.

V-o spune un om care ştie exact temperatura la ambasadele din Bucureşti. În acest moment, trucul lui Ponta cu plecatul nu îl crede nimeni. Nimeni nu crede că n-a ştiut de modificarea Codului Penal, iar postura de avocat al mişcării pe care şi-a asumat-o Antonescu este catastrofală.

Care dreptate până la capăt? Ce justiţie până la capăt? Joaca lui Crin Antonescu a fost la Legea amnistiei. Se înţelesese cu Ponta să treacă acea lege, dar în ultima clipă a virat-o pentru că sprijinul pe care Voiculescu îl dă în alianţă este debalansat. În ultimele luni, îl sprijină doar pe Ponta, iar pe el nu.

Antonescu a vrut să-i arate că fără voturile PNL Voiculescu nu scapă de puşcărie. E lupta pentru influenţă în trustul lui Voiculescu.  I-a dat un semnal foarte dur lui Voiculescu. 1. Te duci la puşcărie. 2. Nu mai pupi nici TVR, cum doreşti.

Eu nu cred că se rupe USL, rupţi nu câştigă prezidenţialele. Nu vreau să mă dau exemplu, dar i-aş ruga pe oamenii politici care vor să facă o carieră pe picioarele lor să nu se dea pe mâna baronilor din propriile partide şi nici pe mâna proprietarilor de presă. E adevărat, e greu.

E greu să spui: Voiculescule, poţi să mă faci albie de porci de dimineaţa până seara! Cu mine nu se negociază. E greu, vă spun eu, dar dacă vrei să fii un om politic liber asta faci.

Despre legea Referendumului

Chem şi presa noaptea să vadă că am semnat. Dacă modificarea pe care ar face-o ar fi una bună, nu făcută cu gândul la interesele celor două partide aflate la putere, le-aş crea condiţii să organizeze referendum, dar nu odată cu prezidenţialele. Ce au făcut este din nou o construcţie pârvulesciană.

S-a amestecat el în Legea votului uninominal şi a ieşit ce a ieşit, acum a fost mare organizator de dezbateri pe Constituţie şi Constituţia arată jalnic. Constituţia, în forma în care este acum, este catastrofală pentru România. Ne dă înapoi nici măcar la nivelul celei din 1992.

Despre candidatura lui Antonescu

Poate fi ales, dar preşedinte în adevăratul sens al cuvântului Crin Antonescu nu va fi niciodată. Nu are niciun fel de valori. Şi eu am cedat, dar sunt valori de fond - statul de drept, statul mult prea costisitor, pe care un preşedinte trebuie să şi le asume şi să încerce să modernizeze statul.  Eu mă văd nevoit să vă spun de ce gândesc aşa. PSD singur nu poate câştiga prezidenţialele, aşa că decât să nu le aibă deloc, mai bine rămân uniţi.

PNL singur ar avea o şansă în plus, dar ar trebui un Crin Antonescu mai consecvent cu valorile. Vorbeşte 10 minute pe limba europenilor, după care face pulbere instituţiile statului. Dacă se rup, PNL - într-o eventuală alianţă de dreapta - ar putea da preşedintele.

Despre candidatul din partea dreptei: Mi-e foarte greu să pun degetul pe un candidat dintre cei care îşi revendică dreptul de a candida. Din câte ştiu, Falcă are totuşi decenţa să nu spună că vrea să candideze la prezidenţiale. Predoiu, Ungureanu...

Dacă cineva m-ar întreba, aş spune că Boc este soluţia Dreptei, e puternic. Dacă noi am fi putut să ne împrumutăm, nimeni nu tăia salariile, dar nu aveam cum să le plătim.

Cine, ce ziarist ar fi ajutat pe preşedinte să explice că nu a fost altă soluţie? Va fi dreptul românilor să aleagă. Au ales acum un USL care se apropie de o structură care nu are nimic comun cu ţara, ci numai cu interesele politice. Dacă li se va face oferta unui candidat cinstit, ca Boc, s-ar putea să o respingă.

Deocamdată, alternativa şi Opoziţia la USL este parte din presă. Eu doar îmi fac datoria. La mine este o obligaţie să veghez, pe mine nu trebuie să mă considere nimeni Opoziţie. Opoziţia reală, deocamdată, sunteţi voi, parte din presă. Eu doar îmi fac datoria.

La mine este o obligaţie să veghez, pe mine nu trebuie să mă considere nimeni Opoziţie. Opoziţia reală, deocamdată, sunteţi voi, parte din presă. Unificarea dreptei este tot mai îndepărtată. PDL cu Blaga este mai apropiat ca abordare de PSD şi semnalul cu semnarea, de către şefii de grup, a propunerii legislative a PSD legat de ANI a fost semnal clar că nu am greşit când am spus: ne-am despărţit, dragii mei.

PDL este mai degrabă apropiat ca mentalitate de USL decât de valorile europene, cum se comportă acum. Îmi pare rău să o spun, dar este părerea mea. Dacă voi investi într-un partid, voi investi sufleteşte în Mişcarea Populară. Acest partid s-a înfiinţat să fie luat în considerare în 2016. Probabil că va contribui la susţinerea unui candidat onorabil.

Nu e obligatoriu să scoatem candidatul Dreptei la prezidenţiale de acum. Timpul optim este după europarlamentare.
Din câte ştiu, PDL ia în seara asta decizia finală. Fiecare crede ce vrea. Eu pot să cred sau nu într-un om.  Nu cred în Predoiu, e dreptul meu.



Despre declaraţiile lui Barbu

Unui om care spune aşa ceva nu poţi să îi pretinzi să-şi dea demisia. Premierul trebuia să-l demită imediat. Are un handicap sufletesc. Ştiţi cât e de grav aşa, pentru că noi toţi ştim de unde provine numărul mare de seropozitivi, de la acele injecţii care se făceau bebeluşilor în spitale în ultimii ani ai regimului Ceauşescu şi în primii ani de democraţie.

Or, să spui aşa ceva este numai rezultatul unui suflet mărunt. Premierul trebuia să-i anunţe destituirea de la Johannesburg. Nu a făcut-o. E o iresponsabilitate. Trebuie să plece Barbu imediat!

Despre unirea cu R. Moldova:

Va fi unul din proiectele în care îmi voi pune resursele, cred în acest lucru. Nu îmi e ruşine de ce am spus şi nu mă deranjează dacă un politician sau altul spune: "vai, cum am putut să spunem aşa ceva? Îi întărim pe comuniştii de la Chişinău".

Nu, comunişti sunt toţi cei care joacă între Moscova şi Bruxelles, din ăştia sunt şi în România şi în R. Moldova, dar nu e un proiect care să se facă mâine. Nu aş vrea să duc mai departe discuţia, iar vor fi tot soiul de interpretări iar acum nu e un moment în care lucrurile să se poată întâmpla. În R. Moldova, procentul celor care vor unirea cu România este mult sub 50%.

Va trebui să explicăm. Când nu voi mai angaja statul român într-un proces, mă voi dedica unui proces de explicare. Uitaţi cât de greu le este să îşi găsească identitatea. Nu există popoare care pot supravieţui dacă nu au identitate. Cum poţi să spui: "sunt popor moldovean, am istoria Moldovei, învăţ pe moldoveanul Sadoveanu"?  Identitatea este cel mai de preţ lucru al unui popor.

Citeşte şi:

Legea minelor, respinsă în Parlament. PNL a înclinat balanţa

Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii minelor nr. 85/2003, respins de Senat, a intrat astăzi în dezbaterea Camerei Deputaţilor, la mai puţin de 24 de ore de la emiterea avizului favorabil de către comisiile de specialitate sesizate.

DOCUMENT Parlamentarii şi-au votat o imunitate de fier

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, în calitate de cameră decizională,  un proiect de lege, amendat pe sub mână, prin care parlamentarii, preşedintele ţării şi profesiunile liberale sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici. Această modificare apare în Amendamentele asupra proiectului de Lege pentru abrogarea art. 74 din Codul Penal. DNA susţine că parlamentarii judecaţi pentru corupţie ar fi achitaţi, iar cei din închisoare eliberaţi.

TVR a fost decapitată prin moarte subită

VOT Majoritatea parlamentară pregăteşte o nouă conducere pentru televiziunea publică, după ce echipa condusă de Claudiu Săftoiu a fost debarcată fără motive concrete

Banditism de stat în Parlamentul României. Ce scrie în legea pentru eliberarea corupţilor. O dedicaţie specială pentru Adrian Năstase

Parlamentarii pregătesc să voteze o scandaloasă lege de amnistiere şi de graţiere, în urma căreia poate fi distrusă toată lupta împotriva corupţiei din ultimii opt ani. O cohortă de demnitari judecaţi sau condamnaţi pentru corupţie scapă de puşcărie, iar unii dintre ei rămân şi cu cazierul curat. „Adevărul” vă arată cum ar urma să „lucreze” această lege în folosul infractorilor cu gulere albe.

Băsescu: Modificările la Codul penal, dramatice. Dărâmă 10 ani de muncă a instituţiilor anticorupţie

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că modificările la Codul penal adoptate de Camera Deputaţilor sunt „dramatice“ şi „dărâmă zece ani de muncă şi activitate a instituţiilor anticorupţie“ precum DNA sau ANI. DNA susţine că parlamentarii judecaţi pentru corupţie ar fi achitaţi, iar cei din închisoare eliberaţi.







 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite