Transportatorii clujeni protestează la Gilău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transportatorii clujeni sunt solidari cu mişcările anunţate în întreaga ţară. Circa 100 de TIR-uri sunt oprite pe ambele sensuri de mers, în localitatea Gilău, la intrarea pe Autostrada Transilvania. Circulaţia nu este blocată.

Nemulţumirile transportatorilor clujeni sunt aceleaşi cu cele transmise Guvernului de Confederaţia Naţională Rutieră (CNR) şi de Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri (UNTR): introducerea accizei pe benzină, amenzile mari pentru şoferi, preţul mare al autocolantului care atestă plata taxelor. Preşedintele Asociaţiei Micilor Transportatori din Cluj, Ioan Muncaciu, a declarat pentru “Adevărul”: “Protestul este la fel ca în alte locuri din ţară, fără blocarea drumului. Sunt circa 50 de TIR-uri parcate pe ambele părţi ale drumului. Noi am cerut amenzi mai mici, neintroducerea accizei, problemele semnalate şi de  UNTR. Nu ştim cât mai stăm aici, aşteptăm un răspuns pozitiv de la Bucureşti. Dacă acesta va întârzia vor fi probleme inclusiv cu aprovizionarea magazinelor şi supermarketurilor. Acum multe TIR-uri sunt plecate din ţară şi de aceea nu sunt mai mulţi colegi adunaţi, aici, dar din ianuarie va fi grav”. 

Citeşte şi:

Transportatorii de mărfuri au oprit activitatea, autocamioanele nu au mai fost trimise în curse

Transportatorii rutieri de mărfuri au anunţat astăzi că au oprit activitatea şi nu au mai trimis maşini în curse, iar autocamioanele care sunt pe trasee se vor duce în parcări, a declarat Augustin Hagiu, reprezentantul Confederaţiei Naţionale Rutiere (CNR).

Greva şoferilor va lăsa magazinele goale. Nimic nu-i mai poate opri pe transportatori

Transportatorii rutieri îşi opresc începând de luni maşinile şi activitatea, ca reacţie la aroganţa cu care îi tratează Guvernul, blocând astfel fluxurile de aprovizionare cu marfă a comercianţilor.

Lanţ de 40 de TIR-uri care circulă cu viteza melcului prin Iaşi

Transportatorii ieşeni au intrat, la rândul lor, în grevă nelimitată în dimineaţa zilei de 9 decembrie. Protestul se desfăşoară pe mai multe străzi din municipiul Iaşi.

Şoferii ameninţă că vor opri maşinile din cauza creşterii accizelor

Transportatorii rutieri de mărfuri vor opri luni activitatea, susţinând că "au epuizat toate căile diplomatice" în relaţia cu autorităţile, care nu îşi respectă angajamentele, şi că cea mai recentă "lovitură" din partea Guvernului este creşterea accizelor la carburanţi.

Războiul analizelor pe tema accizelor suplimentare la motorină şi benzină

În timp ce oficialii de la Palatul Victoria estimează un impact minim, spre zero, al introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenţi, economiştii cred că măsura fiscală va distruge locuri de muncă.

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite