Tăriceanu, despre decizia CEDO în cazul Kovesi: O şmecherie avocăţească. A scutit-o de un conflict cu Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că Laura Codruţa Kovesi nu a atacat la CEDO decretul de demitere din funcţie, ci raportul Ministerului Justiţiei, care a stat la baza decretului: „O şmecherie avocăţească care a scutit-o de un conflict cu cel care a demis-o, domnul Iohannis”, informează Mediafax.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, vede acţiunea Laurei Codruţa Kovesi de a ataca la CEDO nu decretul de demitere, ci raportul Ministerului Justiţiei, ca o „şmecherie avocăţească”, prin care a vrut să scape de un conflict cu preşedintele, cel care, în fapt, a demis-o.

„Oare de ce doamna Kovesi nu a atacat în contencios administrativ în România decretul prin care domnul Iohannis a demis-o? Aşa cum a ales să facă fostul procuror general, să conteste în contencios propunerea de revocare. Revenind la doamna Kovesi, poate că judecătorii din România i-ar fi dat dreptate. A preferat să meargă la CEDO, unde am înţeles că nu a atacat decretul de demitere, ci raportul Ministrului Justiţiei care a stat la baza propunerii de demitere. Deci o şmecherie avocăţească care a scutit-o de un conflict cu cel care a demis-o, domnul Iohannis, şi i-a dat şansa să deschidă în schimb un proces împotriva României”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, pentru Mediafax.

Tăriceanu e sceptic în ceea ce priveşte decizia CEDO. „Despre decizia CEDO nu aş vrea să comentez prea mult, dar vreau să vă spun că o să cer Ministrului de Externe să ne spună care a fost mandatul pe care l-a dat agentului României la CEDO, pentru că am bănuiala că decizia CEDO a fost ajutată şi de o lipsă de apărare a statului român”, argumentează el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite