Călin Popescu Tăriceanu: Acest guvern criminal a făcut totul ca să învrăjbească oamenii unul împotriva celuilalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu a povestit pe pagina de Facebook drama unui prieten care a fost nevoit să îşi externeze mama din spital întrucât avea o patologie diferită de cea a noului coronavirus.

„Am avut o discuţie absolut sfâşietoare cu un amic care îmi povestea cum a trebuit să-şi ia mama din spital unde era internată. S-a considerat că, dacă suferă de cancer de piele, nu se califică să stea în spital“, dezvăluie liderul ALDE.

„Mama prietenului meu este unul dintre miile de români care au fost somaţi să dispară din spitale pentru a face loc celor care vor veni cu infecţia COVID-19.

Ca absurdul să meargă până la capăt, nu eşti tratat în spitalele din România dacă nu spui că ai simptome de coronavirus. Dacă spui că ai tensiune, diabet sau cancer nu eşti bun, nu eşti „la modă”.

Am spus-o mai demult, dar o repet: dacă vreţi să nu scoateţi bolnavii din spitale, atunci organizaţi spitale în spaţii adecvate (săli de sport, spaţii expoziţionale) unde să poată fi trataţi în condiţii bune bolnavii de coronavirus cu forme uşoare. Asta ar da şansa altor bolnavi să se bucure de atenţia de care au nevoie. În fond şi ei plătesc asigurări medicale, nu doar cei cu COVID-19.

Acest guvern criminal a făcut totul ca să învrăjbească oamenii unul împotriva celuilalt. Români contra etnici maghiari, bugetari contra privaţi, tineri contra bătrâni, bolnavi COVID-19 contra bolnavi cronici, iar exemplele pot continua! Nimeni nu a scăpat neatins de cinismul lor, de ticăloşia pe care au afişat-o în ultimele luni de zile.

Cer specialiştilor şi medicilor din sistemul medical să cântărească bine între deciziile imbecile ale acestor guvernanţi şi dreptul la sănătate şi la viaţă al bolnavilor cronici!

Faceţi posibilă tratarea civilizată a zecilor de mii de români care suferă de alte boli. Şi ei au dreptul la viaţă! Ordonanţele Militare nu sunt mai presus decât jurământul pe care l-aţi depus. Şi dacă vor avea curajul să se atingă de voi, o să vă apărăm!“, încheie Călin Popescu Tăriceanu, şeful Senatului. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite