VIDEO Iohannis: Vom avea un deficit mai mare decât a fost planificat. Ne dorim o finanţare bună, să nu fie nevoie de noi măsuri de austeritate. Am găsit soluţii

0
0
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că a discutat cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu despre revigorarea economică şi despre deficitul bugetar, care va fi mai mare decât cel planificat la începutul anului, pentru care trebuie găsite soluţii de finanţare.

Principalele declaraţii:

Tocmai am finalizat o întâlnire foarte bună la care a participat împreună cu mine domnul Ludovic Orban, domnul Isărescu, Guvernatorul Băncii Naţionale, ministrul Finanţelor Florin Cîţu şi colegul meu Cosmin Marinescu.

Am avut o discuţie destul de lungă şi am reuşit nu doar să atingem temele importante, ci chiar să venim cu soluţii foarte bune.

Am discutat evident situaţia economică, situaţia bugetului, situaţia generală.

Ne-am concentrat pe două teme, prima fiind deficitul bugetar. Este clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost iniţial, la începutul anului, planificat. Acest deficit trebuie finanţat.

Am avut o discuţie foarte bună pentru a vedea ce măsuri sunt fezabile, ce măsuri se impun pentru revigorarea economică. Spun revigorarea economică, pentru că în România nu putem să vorbim de o repornire a economiei. Economia nu a fost niciodată oprită, au fost anumite sectoare oprite, dar în ansamblu nu a fost o astfel de măsură.

Ceea ce ne dorim este să avem o finanţare bună pentru deficit, ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate. Este nevoie de măsuri foarte coerente care ne permit să încurajăm această economie care este în momentul de faţă ăntr-o situaţie specială, într-o situaţie de criză.

Am găsit soluţii pentru toate şi este evident că aceste soluţii pot fi puse în practică cel mai bine dacă toate entităţile care au fost astăzi la masă vor lucra împreună.

Economie


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri