Raeţchi, PNL: Orice bilanţ asupra lui Carmen Dan ar arăta că e un ministru incompetent pentru care demisia din funcţie e singura soluţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Coordonatorul Comisiei de Apărare a PNL, Ovidiu Raeţchi, a afirmat, într-un comunicat de presă, că este „penibil” ca ministrul de Interne, Carmen Dan, să mai ceară „diagnoze” asupra situaţiei din Poliţia Română, la un an de la preluarea funcţiei. Acesta a mai spus că „orice diagnoză decentă” asupra bilanţului de ministru al lui Carmen Dan „ar conduce la ideea că avem un ministru incompetent” pentru care „demisia din funcţie este singura soluţie”.


Deputatul liberal Ovidiu Raeţchi a reacţionat dur după discursul ministrului de Interne Carmen Dan de la prezentarea bilanţului Poliţiei Române. Acesta a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că este „penibil” ca, la un de la preluarea funcţiei de ministru, Carmen Dan să mai ceară „diagnoze” privind situaţia din Poliţia Română.

„Este penibil că la mai bine de un an de când a devenit ministru al Afacerilor Interne, Carmen Dan tot nu cunoaşte starea de fapt din sistem şi spune că a solicitat o în acest sens. În acest ritm, poate până la finalul mandatului, Carmen Dan va înţelege şi va putea numi, cu nume şi problemele din Poliţie, numai că va fi prea târziu şi criza de personal din sistem se va acutiza,” a declarat deputatul.

Raeţchi a precizat că deficitul de cadre depăşeşte cifra de 24.000 şi că acest lucru are „efecte grave nu doar asupra siguranţei cetăţenilor, ci şi asupra siguranţei poliţiştilor”.

„Poliţiştii sunt suprasolicitaţi, îşi pun viaţa în pericol atunci când sunt nevoiţi să patruleze singuri iar acum, mulţi dintre ei, s-au trezit cu veniturile reduse. Cele mai recente inovaţii fiscale ale guvernării Dăncilă-Dragnea nu au ajutat: eliminarea sporului de permanenţă pentru poliţişti, în valoare de 40% din salariul de bază a condus la scăderi de venituri semnificative pentru circa 8000 de persoane. Acum, Carmen Dan spune că nu mai are baze legale pentru acordarea acestui spor, ca şi cum ar fi fost luată complet prin surprindere de faptul că poliţiştii au rămas fără o parte semnificativă din venituri”, a transmis Ovidiu Raeţchi.

Coordonatul Comisiei de Apărare a PNL a criticat modul în care Carmen Dan şi PSD au gestionat ordonanţa de urgenţă privind pensiile de serviciu şi a spus că măsura „a generat panică, instabilitate şi plecări numeroase din sistem, tocmai la nivelul unora dintre cei mai bine pregătiţi  şi experimentaţi profesionişti”.

„Acest tip de acţiuni arată că ministrul de Interne este complet nepăsător în ceea ce îi priveşte pe angajaţii MAI, în general. Orice diagnoză decentă asupra bilanţului de ministru al lui Carmen Dan ar conduce la ideea că avem un ministru incompetent şi că demisia sa din funcţie este singura soluţie. Numirea unui profesionist la conducerea MAI, care să înţeleagă problemele din sistem şi să vină rapid cu rezolvarea acestora, ar fi soluţia optima”, a concluzionat Ovidiu Raeţchi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite