Năstase: Zona de diaspora există pentru că în 2002 au fost eliminate vizele de către PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier, Adrian Năstase, a susţinut că ar fi fost bine dacă, în campania electorală, s-ar fi explicat că românii din diaspora au putut munci în străinătate datorită faptului că PSD a eliminat vizele în urmă cu 12 ani.

„Cred că noi nu am reuşit să înţelegem un anumit lucru, nici nu am reuşit să explicăm faptul că zona de diaspora există, în mare măsură, pentru că, în 2002, au fost eliminate de către PSD vizele pentru a circula în străinătate. Foarte mulţi dintre cei care lucrează în străinătate au putut să meargă acolo şi să lucreze pentru ca finalizarea negocierilor şi acceptarea principiului libertăţii de mişcare şi intrarea în Uniunea Europeană le-a permis să facă acest lucru, dar tot în baza unor decizii şi acţiuni din partea PSD“, a declarat Năstase, citat de hotnews.ro.

Năstase a găsit şi o explicaţie a votului masiv al diasporei împotriva candidatului PSD: „Explicaţia, după părerea mea, este legată de o serie de elemente mult mai complexe. Românii au plecat cu multe speranţe, însă au descoperit că au fost respinşi de acele comunităţi. Politicile antimigraţie şi incertitudinile legate de locurile de muncă au început să-i apese. (...) Votul antisistem s-a extins din ţară şi la zonele externe“. 

Năstase a amintit şi de vizita sa recentă ne-turistică în Germania, unde s-a întâlnit cu foarte mulţi români. „Au diferite tipuri de nemulţumire, care nu sunt neaparat de ordin politic, dar problemele lor ar trebui văzute într-adevăr cu mai multă atenţie. Şi este clar că nu s-a făcut suficient de mult pentru a întelege problemele cu care se confruntă“, a conchis Năstase. 

Voturile românilor din diaspora au jucat un rol decisiv în câştigarea prezidenţialelor de către Klaus Iohannis. 

Citeşte şi:

Iohannis: „Nu voi accepta proiecte de exploatare a resurselor naturale fără garantarea siguranţei totale“  Preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, a publicat pe Facebook un text în care subliniază că îşi asumă respingerea proiectelor de exploatare a resurselor naturale care pun în pericol mediul înconjurător.

 Rareş Bogdan a publicat pe Facebook nota de plată a premierului Ponta, de la un club din Dubai

 Jurnalistul Rareş Bogdan a publicat duminică, pe contul său de Facebook, nota de plată a premierului Victor Ponta, de la clubul Cavalli din Dubai.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite